Top

Grijpt het idee van duurzaam reizen met kinderen je naar de keel, wil je met het hele gezin op pad maar wil je niet inboeten op avontuur? Dat is absoluut mogelijk, uiteindelijk draait het allemaal om mindset en een flinke portie zelfvoorzienendheid.

TravelRebel-mama Charlotte ging voor ons op een duurzame trip richting Waddenkust en Schiermonnikoog samen met haar 15 maanden oude dochtertje.

Het volledige artikel over de trip naar de Waddenkust en Schiermonnikoog lees je hier, we bezochten ook andere Waddeneilanden Vlieland, Ameland en Terschelling.

Elektrisch fietsen op Schiermonnikoog
Life is not over when you're having kids, it might be just getting started.

DUURZAAM REIZEN MET KINDEREN – ROADTRIP NAAR FIETSVAKANTIE

Wanneer je de baan op gaat met kinderen zorg je best dat je al het nodige mee hebt en liefst nog binnen handbereik. Dit kan vooral met jonge kinderen een uitdaging vormen gezien de extra zorgen die ze nodig hebben.

ROADTRIP

Als je van plan bent verschillende uren aan een stuk door te rijden ga je best voor een autostoel met lig-functie, zo kan je kindje ongestoord slapen terwijl jij richting bestemming trekt. Daarnaast is het aangeraden om regelmatig toffe tussenstoppen te maken om even de benen te strekken. Bij het reizen langs de Waddenkust is er aan interessante pitstops geen gebrek. Deze regio loopt over van mooie landschappen en bezienswaardigheden. Deze parels bezochten wij tussen onze activiteiten door:

FIETSVAKANTIE

Reizen per fiets is de ideale manier om uit je hoofd en in je lichaam te komen, om dieper in de ervaring te duiken. Het is een duurzame manier van reizen, fijn voor zowel volwassenen als kinderen. Op schiermonnikoog huurden we een elektrische fiets met kinderzitje, de elektrische motor is er zeer welkom gezien de strakke wind die een vaste waarde is op het eiland.

MAAK OF KRAAK DE TRIP MET JE OVERNACHTING

Een goede nachtrust is zowat de belangrijkste basisbehoefte van elke ouder die op een ontspannen manier de dag wil doorkomen. Wat je niet kan bepalen is hoe vaak je kindje ‘s nachts wakker wordt. Daarom zetten we alles in op wat we wel in de hand hebben: De Slaapaccomodatie!

Wij hadden een fantastische ervaring met beide slaapaccomodaties zowel langs de Waddenkust als op Schiermonnikoog.

DE UPCYCLE HUTTEN VAN DE HORIZON

De upcycle hutten van De Horizon zijn een perfect voorbeeld van het samenkomen van duurzaam reizen en comfort en de felle kleuren binnenin de hutten zetten kinderen meteen aan tot spelen. Je bespaart ruimte bij het inpakken omdat een eetstoel voor kinderen en kinderbedje met bedlinnen hier beschikbaar zijn. De hutten zijn omgeven door prachtige tuinen met speeltuin waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen uitleven. En ‘s nachts ervaar je hier een heel nieuw niveau van stilte, perfect om de volgende dag uitgerust te starten.

De upcycle hutten van De Horizon

VAKANTIEBOERDERIJ SPRINGFIELD

De duurzame Vakantieboerderij Springfield voelt als het ideale familie-uitje met een overvloed aan ruimte voor kinderen om te spelen met de loslopende kippen. Gasten krijgen hun eigen mandje om eitjes te halen en een eigen melkkan die ze kunnen opvullen in de schuur met de meest verse melk. De vakantiehuisjes zijn uitgerust met de typisch Hollandse “alkoofjes”, dit geeft een extra magische dimensie aan het huisje. Onze kleinste Rebel ging op ontdekkingsreis onder de alkoofjes. Ook hier zijn een eetstoel, kinderbedje en bedlinnen beschikbaar en daarnaast is het hele huisje kidsproof.

When you look at the world with childlike wonder, the whole experience starts to change.

DUURZAAM REIZEN – WAD TE DOEN MET KINDEREN

MUST VISITS LANGS DE WADDENKUST

 • Het Zeehondencentrum in Pieterburen: Dit is een fantastische duurzame activiteit om te doen met kinderen. Je kan hier spelenderwijs bijleren over de impact van vervuiling van de oceanen op de natuur en in het bijzonder de zeehonden.
 • Museum Menkemaborg: Het museum zelf is vooral interessant voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar), maar de tuin biedt eindeloze speelmogelijkheden voor alle leeftijden. Wie durft zich te wagen aan het doolhof?
 • Nationaal Park Lauwersmeer: Ontdek de adembenemende sterrenhemel in dit Dark Sky Park, je kindje kan je eventueel al slapend meenemen in de draagzak of kinderwagen. Ook overdag kan je hier genieten van al wat de natuur te bieden heeft, wandelen, fietsen, vogelspotten, zeilen of kite-surfen.
Museum Menkemaborg

WAD DOEN OP SCHIERMONNIKOOG

National Park Schiermonnikoog is een plaats op tot rust te komen, leg je neer in het gras en kijk hoe de wolken voorbij drijven.

 • Voor kinderen die van avontuur houden en alles willen onderzoeken wat hun pad kruist is er de OERR speelnatuur. Een natuurlijke speelzone middenin Nationaal Park Schiermonnikoog, deze parel is gratis en voor iedereen toegankelijk.
 • Voor de dierenliefhebbers is de Witte Winde the place to be. Hier kunnen kinderen spelen bij vershillende soorten boerderijdieren en vogels.
 • Een leuke duurzame activiteit om te doen met kinderen is Strandjutten, het verzamelen van aangespoeld materiaal op het strand.
 • Voor de sportieve Rebels is er ook strandzeilen of een fatbike tour.
 • In de Zelfpluktuin naast de Branding kan je met je kindje verse groenten, fruit en tulpen plukken.

Fietsen op Schiermonnikoog

DUURZAAM ETEN MET KINDEREN

Waar zoek je naar wanneer je op restaurant gaat met kinderen?

 • een kinderstoel
 • een speelhoek of beschikbaar speelgoed voor een rustige activiteit
 • kindermenu

Al het bovenstaande is beschikbaar in Restaurant Molenrij en bij café ‘t Zielhoes dat gevestigd is in de voormalige sluiswachterswoning van Noordpolderzijl. Ook het prachtige strandpaviljoen De Marlijn, havenpaviljoen Wad Anderz en restaurant De Berkenplas gelegen bij het gelijknamige meer voldoen aan deze criteria. Restaurant Ambrosijn, gelegen in het gezellige dorpje van Schiermonnikoog voorziet je van een culinaire hoogstand voor zowel volwassenen als kinderen, inclusief heerlijk huisgemaakt roomijs. Een andere manier om kindvriendelijk te eten is gaan voor een take-out lunch bij De Koffiekajuit en deze verorberen op het strand.

Wanneer je reist met jonge kindjes die gedeeltelijk of volledig flesvoeding drinken is TravelRebel-mama Charlotte’s milk-hack een life saver. Wij Travel Rebels houden ervan om zelfvoorzienend te zijn zodat we ons vrij kunnen bewegen en ons niet moeten houden aan strikte schema’s. Hier is de hack:

‘s Morgens vul je 2 thermische flessen, een met kokend water en een met koud water. Je vult je melkpoederverdeelpotjes en neemt een leeg melkflesje mee. Nu kan je de hele dag lang, om het even waar een flesje bereiden dat exact de temperatuur heeft bij welke je kindje de melk het liefste drinkt.

post a comment