Top
De beste reisfilms in tijden van Corona

Deze reisfilms doen je spontaan je rugzak pakken en een vlucht boeken naar die té gekke bestemming waar je al zo lang heen wil.

In tijden van Corona kunnen en mogen we niet meer reizen. Het uitgelezen moment om te genieten van de beste reisfilms.

De beste reisfilms in tijden van Corona

De meest originele reisfilms

31 beste reisfilms

LION (2016)

De vijfjarige Saroo verdwaalt op een trein die hem duizenden kilometers door India brengt, ver weg van zijn thuis en familie. Saroo moet alleen leren te overleven in Calcutta, voordat hij uiteindelijk wordt geadopteerd door een Australisch koppel.  Vijfentwintig jaar later, gewapend met slechts een handvol herinneringen, zijn niet-aflatende vastberadenheid en een revolutionaire technologie die bekend staat als Google Earth, gaat hij op zoek naar zijn verloren familie en keert uiteindelijk terug naar zijn eerste thuis.

Lion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Deze film zag ik zelf voor het eerst onderweg naar Melbourne, Australië. Laat ons zeggen dat er meerdere traantjes zijn gevloeid.

Lion won heel wat awards en werd 6 keer genomineerd voor de Oscars. Alleen ging La La Land lopen met heel wat prijzen. Sorry voor de La La Land-fans maar ik kreeg het lichtelijk op mijn systeem na 2 minuten in de cinema. Lion - beste reis films inspiratie

TALES BY  LIGHT (2016-2019)

 

“Tales by Light” is een documentaire- en realityshow gebaseerd op het werk van fotografen over de hele wereld.

De joint venture National Geographic en Canon richt zich op fotografen die via hun reizen en beelden een boeiend verhaal proberen te vertellen.

TRACKS (2013)

Vergezeld door alleen haar trouwe hond en vier kamelen, trekt de Australische Robyn solo door de woestijn van Alice Springs naar de Indische Oceaan op zoek naar eenzaamheid.

Tracks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Zelf zag ik deze film in Cuba tijdens een serieus onweer. Alle elektriciteit was uitgevallen en dus kropen we samen gezellig in bed met de iPad om een film te zien. Tracks zal me altijd aan dit moment herinneren.

Tracks: de beste reisfilms

KON-TIKI (2013)

De Noorse avonturier Thor Heyerdahl vermoedt dat de Zuidzee-eilanden oorspronkelijk zijn gekoloniseerd door Zuid-Amerikanen. In 1947, ondanks zijn angst voor water en onvermogen om te zwemmen, besluit Heyerdahl zijn theorie te bewijzen. Hij en vijf metgezellen zeilden vanuit Peru op een balsa-hout vlot, gebouwd van een oud ontwerp. Hun enige moderne apparatuur is een radio en ze moeten navigeren met behulp van de sterren en de zeestromingen. 

Deze film is gebaseerd op de echte Kon-Tiki expeditie en is de tot nu toe duurste Noorse film die ooit geproduceerd werd.

De film kreeg verscheidene awards en werd ook genomineerd voor een Golden Globe Award voor “beste buitenlandse film”.

Kon-Tiki is de eerste Noorse film die werd genomineerd voor zowel een Oscar als een Golden Globe.

Kon-Tiki Beste reisfilm inspiratie

EL FARO DE LAS ORCAS = THE LIGHTHOUSE FOR THE ORCAS (2016)

Een moeder reist met haar autistische zoon naar Patagonië in de hoop dat een ranger en wilde orka’s hem kunnen helpen een emotionele connectie te vinden

Deze Argentijnse drama film is gebaseerd op een echte persoon. Prachtige reisfilm die je laat dromen van het wilde Patagonië.

Luister ook zeker naar de prachtige muziek in de film!

De origineelste reisfilms

LIKE CRAZY (2012) Een lange afstandsrelatie 

De Britse studente Anna (Felicity Jones) en haar Amerikaanse studiegenoot Jacob zijn smoorverliefd op elkaar. Ze beginnen een hartstochtelijke relatie die hun leven voorgoed verandert. Door onvoorziene omstandigheden komt hier plots een einde aan. Anna wordt door visumproblemen uit de VS gezet en moet noodgedwongen terug naar Londen.

Een film voor de lange-afstand-relatie mensen onder ons.

Like-Crazy-Lange afstand relatie film

ZABARDAST (2018) Dé avontuurlijke reisfilm over Pakistan

Een intiem reisdagboek van een zotte freeride snowboard expeditie in Pakistan. Op zoek naar 1 van de allermooiste afdalingen ter wereld.

Geloof mij, tijdens de eerste minuten van de film hou je je adem even in en voel je je hartslag omhoog gaan.

Moest het niet zo extreem gevaarlijk zijn, zou ik er maar wat graag die maffe afdaling zelf boarden. En ja, het is in Pakistan. Hoewel ik er nog niet ben geweest, een land dat me heel erg aantrekt. Zelf zag ik deze machtige film tijdens Mountains On Stage film festival in Gent.

De opbrengst van ZABARDAST gaat integraal naar Protect Our Winters en werd geproduceerd door Picture Organic Clothing

De volledige film staat op YouTube.

ZABARDAST origineelste reisfilms Picture Organic Clothing

GIVEN (2016) Film over reizen als gezin

Een gezin trekt samen op avontuur in 15 landen om te surfen en neemt hun zoontje mee op dit fantastische avontuur.

CALL ME BY YOUR NAME (2017)

Het is de zomer van 1983 en de vroegrijpe 17-jarige Elio Perlman brengt de dagen door met zijn familie in hun 17e-eeuwse villa in Lombardije, Italië. Hij ontmoet snel Oliver, een knappe doctoraatsstudent die werkt als stagiair voor Elio’s vader. Temidden van de zonovergoten pracht van hun omgeving ontdekken Elio en Oliver de bedwelmende schoonheid van het ontwakende verlangen in de loop van een zomer die hun leven voor altijd zal veranderen.

Origineelste reis inspiratie Call Me By Your Name
Camper huren via Camptoo

L’Auberge Espagnole (2002)

Een film over hoe het is Erasmus student te zijn. Een Franse student komt in een studentenhuis in Barcelona terecht samen met 6 andere studenten. Leuke film om te bekijken als je naar het buitenland gaat voor een studie!

Aangezien ik zelf op Erasmus ben geweest in Toulouse (Nothing Toulouse – see what I did there). Erasmus is een onvergetelijke ervaring en de tijd van je leven!

Ook heb ik deze film leren kennen door mijn Franse kotgenoten in Barcelona toen ik daar studeerde.

THE PAINTED VEIL (2006)

De vrouw (Naomi Watts) van een onderzoeker vergezelt hem naar China in de jaren 1920 om een ​​cholera-epidemie te bestrijden. Daar begint ze aan een reis van zelfontdekking die leidt tot een onverwachte kans op verlossing.

Originele reis inspiratie films: The Painted Veil

EVEREST ( 2015)

Ondanks waarschuwingen over een grote storm die voorspeld is, gaan twee teams op klimexpeditie naar de top van de Mount Everest. Een team staat onder leiding van gids Rob Hall, het andere team wordt geleid door Scott Fischer. Journalist Jon Krakauer gaat mee om verslag te doen van de klim. De bergbeklimmers krijgen te maken met de meest barre weersomstandigheden wanneer hun levenslange obsessie om de top van de Everest te bereiken verandert in een adembenemende strijd om te overleven. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Reis inspiratie films - Everest

OUR PLANET (2016-2019)

Zo’n zeshonderd natuurliefhebbers reisden vier jaar lang door vijftig landen om de diversiteit van onze planeet vast te leggen. Het resultaat is te zien in de Netflixreeks ‘Our Planet’. Wie denkt aan een klassieke natuurdocumentaire slaat de bal mis. Naast alle natuurschoon tonen de makers in acht afleveringen de kwetsbaarheid van Moeder Natuur en de bikkelharde gevolgen van de klimaatverandering.

Zelf ervaarden we de allereerste Social Augmented Reality Experience  “REWILD OUR PLANET” in het ArtScience Museum in Singapore.

Een meeslepende en interactieve tentoonstelling gebaseerd op verbluffende inhoud van Our Planet en gemaakt in samenwerking met WWF. Supertoffe ervaring!   

https://www.instagram.com/p/BxHw06GFpeE/

COPENHAGEN (2014)

Terwijl hij probeert zijn grootvader in Denemarken op te sporen, ontwikkelt een norse Canadees een vriendschap met een jonge meid die ermee instemt om als zijn vertaler en gids te werken.

De film neemt je door Denemarken en doet me terug denken aan een fantastische vriendinnen trip in Kopenhagen.

De meest originele lijst met reis films - Copenhagen

THE DARJEELING LIMITED (2007)

Een jaar na de begrafenis van hun vader, reizen drie broers met de trein door India om hun band te versterken.

Originele reis film inspiratie - the darjeeling limited

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO (2009)

Een meedogenloze Zweedse punk-rock hacker heldin werkt samen met een lokale journalist om een moordenaar op te sporen. Prachtige film!

The-Girl-With-The-Dragon-Tattoo-Poster-the-girl-with-the-dragon-tattoo-2011-meest originele reis film inspiratie

AUSTRALIA (2008)

Lady Sarah Ashley is een Engelse aristocrate die een ranch erft in Australië. Ze wordt hier lastiggevallen door veebaronnen en zoekt hulp bij een veedrijver. Ze werkt in eerste instantie met tegenzin met hem, maar ten slotte valt ze als een blok voor hem. Hun leven krijgt een drastische wending wanneer de stad waarin ze wonen het mikpunt wordt van bombardementen, wanneer de Japanners Australië binnenvallen.

australia film - reis films

POINT BREAK (2015)

Een jonge FBI-agent infiltreert in een uitzonderlijke groep van extreme sporters die ervan verdacht worden een reeks ongeziene overvallen op bedrijven te hebben gepleegd. Hij gaat undercover met gevaar voor eigen leven en probeert te bewijzen dat deze atleten de architecten zijn van de verbijsterende misdaden die de financiële markten over de hele wereld opschudden.

De film speelt zich af in 11 verschillende landen en 4 continenten.

Leuke film om eens te bekijken als je into adventure sports (freeride snowboarden, surfen, motorcross, wingsuit flying,..) bent.

Point break - originele reis films

ME BEFORE YOU (2016)

Deze super romantische reisfilm is 1 van mijn absolute lievelingsfilms. Louisa Clark ( gespeeld door Emilia Clarke, hello Khaleesi!) helpt een jonge man die verlamd is geraakt na een motorongeluk om terug plezier te vinden in het leven. Ze reizen samen naar Mauritius en ook krijg je wat van Engeland, Zwitserland en Parijs te zien.

Charlie Guilty pleasure 2.0

You only get one life. It’s actually your duty to live it as fully as possible.

Reis inspiratie film: Me Before You
Camper huren via Camptoo

COISA MAIS LINDA NETFLIX SERIE: MOST BEAUTIFUL THING (2019)

Wil je ondergedompeld worden in de magische sfeer van Rio? Dan moet je deze power woman serie echt eens bekijken.

Een Netflix serie over vriendschap, liefde en ondernemerschap.

COISA-MAIS-LINDA-Netflix serie - reis inspiratie Brazilië

THE ART OF TRAVEL ( 2008)

De hoogbegaafde Conner Layne (Christopher Masterson) is van plan om met zijn geliefde te trouwen, maar wanneer de huwelijksplannen in het water vallen gaat hij alleen naar Midden– en Zuid-Amerika, wat eerst als huwelijksreis was bedoeld. Daar komt hij terecht bij een groep avonturiers die van plan is de Darien kloof te overbruggen. Zeker een reisfilm die je eens moet bekijken. 

Reis inspiratie films - The Art of Travel

BEYOND BORDERS (2003)

De Amerikaanse Sarah Jordan ( Angelina Jolie) leeft een rijkeluisleventje in Londen. Tijdens een benefietbal ontmoet ze dokter Nick Callahan die zijn leven heeft gewijd aan het helpen van mensen in door oorlog verscheurde landen. De getrouwde Sarah is zodanig van hem onder de indruk, dat ze besluit met hem mee te reizen naar Ethiopië. Ze laat zich in een voor haar onbekende wereld meeslepen en ontwikkelt intieme gevoelens voor dokter Nick. Via deze dokter komt ze in aanraking met gruwelijkheden in alle uithoeken van de wereld.

Beyond Borders Angelina Jolie - originele reis inspiratie films

THE BOY WHO HARNESSED THE WIND (2019)

Een 13-jarige jongen wordt van school gestuurd omdat zijn familie de kosten niet meer kan betalen. Hij sluipt stiekem de bibliotheek binnen en leert hoe hij een windmolen kan bouwen om zijn dorp te redden van een hongersnood. 

hero_boy-harnessed-wind-2
hero_boy-harnessed-wind-2

FIRST THEY KILLED MY FATHER (2017)

Een vijfjarig meisje begint aan een barre tocht om te overleven tijdens de plotselinge opkomst en het schrikbewind van het Khmer Rouge in Cambodja.

Een harde Netflix film die werd geregisseerd door Angelina Jolie.

Deze reisfilm kwam heel hard binnen toen ik hem voor het eerst zag. Tijdens mijn eerste backpack trip door Azië (21 jaar oud) leerde ik over de gruwel van het Khmer Rouge. Ik ontmoette een overlever en bezocht enkele plaatsen waar deze genocide zich afspeelde. Ik weet nog dat het zo een schok was dat ik in een tuktuk ben gesprongen terug naar mijn verblijf en ben beginnen wenen. Ik heb de rest van de dag in foetus-houding in bed gelegen.

First they killed my father door Angelina Jolie - reis inspiratie film Cambodja

Enkele klassiekers

WILD (2014)

In Wild besluit Cheryl Strayed haar gewone leven te verlaten en solo de Pacific Crest Trail af te leggen. De Pacific Crest Trail is een lange tocht in het westen van Noord-Amerika. Cheryl stapt vanaf de grens met Mexico naar de grens met Canada.

“I’m a free spirit who never had the balls to be free.”

wild-movie- Reis film inspiratie

INTO THE WILD (2007)

Op een dag besluit een jonge gast Amerika rond te trekken met zijn rugzak met als ultiem doel: Alaska. Weg van de maatschappij en op zoek naar totale vrijheid.

“I’m going to Alaska. – I’m gonna be all the way out there. – Just on my own. You know, no watch, no map, no axe, no nothing. –  Just be out there. – Big mountains, rivers, sky, game. Just be out there in it. – In the wild.”

Deze reisfilm zal je verwennen met de pure natuur en de Nationale Parken van Amerika.

Een reisfilm die mij op 15-jarige leeftijd erg inspireerde. Ik maakte er zelf een eindwerk voor school over en ben grote fan van de muziek van deze reisfilm.

Reis inspiratie films - INTO THE WILD

THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY (2013)

Walter Mitty neemt je mee op reis naar de wereld en ontsnapt aan zijn dagelijkse sleur.

Bestemmingen in deze reisfilm: Ijsland, Canada, Verenigde Staten

Reis inspiratie films - secret life of walter mitty

EAT, PRAY, LOVE (2010)

Liz Gilbert (Julia Roberts) heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten, daar leert ze la dolce vita kennen. In India schrobt ze tempelvloeren en ontdekt ze de kracht van meditatie. In Indonesië vindt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali. De meest bekende reisfilm van allemaal. 

movie-quote-eat-pray-love-2010 - reis inspiratie films TravelRebel
movie-quote-eat-pray-love-2010 - reis inspiratie films TravelRebel

7 YEARS IN TIBET (1997)

Een ware reisfilm klassieker over een legendarische avonturier/bergbeklimmer.

Heinrich Harrer is een Oostenrijker met Nazisympathieën die in 1939 besluit twee Himalaya-bergen te beklimmen. Door een serie van gebeurtenissen worden hij en medeklimmer Peter Aufschnaiter de enige twee buitenlanders in de Tibetaanse heilige stad Lhasa. Daar neemt Heinrichs leven een drastische wending.

7 years in Tibet - Reis inspiratie films

BEFORE SUNRISE (1995)

Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar Parijs, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden. De ideale romantische reisfilm die je laat wegdromen over je volgende treinreis.

Vervolg Before Sunset en Before Midnight.

reis film inspiratie: before sunrise, before sunset en before midnight

THE BEACH (2000)

In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar “The Beach”. Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren. Een klassieker binnen de reisfilms.

Reisfilms inspiratie - The Beach
De beste reisfilms die je inspireren voor je volgende trip

post a comment