Top
Kopenhagen

We weten allemaal hoe belangrijk reisjes met onze vriendinnen zijn, kwestie van mentaal relatief normaal te blijven. In dit gekke, snelle leven, garanderen deze trips het broodnodige amusement, diepe gesprekken en geweldige herinneringen. Je kan dan ook niets vergelijken met het ontdekken van een nieuwe stad samen met je vriendinnen.

Kopenhagen

Exact dit hebben mijn vriendinnen en ik dan ook gedaan toen we naar Kopenhagen vlogen. Dankzij de geweldige bezienswaardigheden, de leuke sfeer en het Deens concept Hygge (moeilijk te omschrijven maar het gaat over het genieten van de kleine dingen) hadden we een geweldige tijd!

 

Over logistiek gesproken

 

Onze vluchten van Charleroi naar Kopenhagen en terug waren maar 27 euro per persoon! We vertrokken heel vroeg op vrijdagmorgen zodat we die dag al volledig aan onze avonturen konden besteden. (Reistip: het kan moeilijk zijn maar probeer de avond ervoor vroeger te gaan slapen zodat je helemaal klaar bent om de stad in te gaan van zodra je landt!)

https://www.instagram.com/p/BPW9PS2BhxH/?utm_source=ig_embed

Zachte prijsjes?

 

Kopenhagen is een stijlvolle stad met een hipster sfeertje. Ik weet wat je nu denkt, hipster staat meestal in rechtlijnige verbinding met ‘duur’. Maar, wees gerust, het is zeker en vast mogelijk om Kopenhagen te ontdekken met een beperkt budget.

 

Enkele handige tips:

 

  • Slaap in hostels. Wij verbleven in een heel mooie en gezellige hostel genaamd Sleep in Heaven.
  • Probeer de goedkoopste vluchten te vinden. Mijn favoriete tool is Google Flights.
  • Ontdek de stad met de fiets. Wij konden makkelijk fietsen huren bij onze hostel.

 

Must-see plekjes

 

Wil je graag de op en top Kopenhagen ervaring? Zo ja, dan mag je de volgende plekken zeker niet missen:

 

Nyhavn: Dit iconisch 17e eeuws waterdistrict is één en al Kopenhagen. Er is heel wat te doen zoals genieten van het zonnetje met een drankje of meevaren op een kanaal toer.

https://www.instagram.com/p/BNhpoqwhHZj/?utm_source=ig_embed

De kleine zeemeermin: Dit bronzen beeld van een zeemeermin op een steen aan de Langelinie promenade mag je absoluut niet missen. Ze is meer dan honderd jaar oud en (nog steeds) een echte schoonheid!

https://www.instagram.com/p/BNlrxOLBCwg/?utm_source=ig_embed

Tivoli Gardens: ’s Werelds tweede oudste pretpark is een echte verrassing. Spelletjes, attracties, musicals en zelfs concerten… wij zijn overtuigd!

 

Kastellet: Dit is een van de meest goed bewaarde forten in heel noord-Europa en het ziet er dan ook prachtig uit!

 

Rosenborg Castle: Van prachtig gesproken, dit is een nog een plek die jouw bezoekje waard is als je van geschiedenis houdt. Dit kasteel herbergt 400 jaar oude verhalen over het koningshuis en de pracht en praal.

 

Rundetarn: Deze toren kan je echt niet overslaan.. en de architectuur fanaten zullen dat zeker niet! Het ligt in het centrum van Kopenhagen en was oorspronkelijk gebouwd als een astronomisch observatorium.

 

Ben je meer voor minder conventionele bezienswaardigheden? Bezoek dan deze “off-the-grid” plekjes:

 

Christiania: Dit autonoom district heeft zijn eigen regels en wetten en is volledig onafhankelijk van de Deense overheid. Er wonen ongeveer 900 mensen en er is heel wat te doen waaronder enkele leuke bars met muziek, cafés en souvenir shops.

 

Green Light District: Dit is een klein deeltje van Christiania waar vroeger de cannabis handel gebeurde. Na een inval zijn de meeste van deze kraampjes echter gedwongen te sluiten maar hier en daar hoor je nog gefluister.

https://www.instagram.com/p/BNl_A6Yh8SS/?utm_source=ig_embed

Dansk Arkitektur Center: Dit is het nationale centrum voor de verdeling van alle soorten architectuur en stadsplanning informatie. Zeker een leuke plek om te bezoeken.

 

Copenhagen Contemporary: Dit is misschien niet de plek voor jou als je geen fan bent van hedendaagse kunst, ik ben dat wel dus heb ik enorm genoten van mijn bezoekje. Ze trekken internationaal talent aan en hebben hele coole installaties en tentoonstellingen.

Fuel for the body and soul

 

Er zijn vele beroemde restaurants in Kopenhagen, zoals het enorm beroemde NOMA.

 

Op plekken zoals in de drukke eethal Torvehallerne, zal je voor ieders smaak wel iets vinden. Zin in een lekkere kop koffie? Kijk uit naar de Coffee Collective, ik vond dat geweldig..

 

O en nog een suggestie voor lekker eten, probeer Pluto!

https://www.instagram.com/p/BNjkvCgB4Yw/?utm_source=ig_embed

Comments:

post a comment