Top

De Nusa eilanden, Nusa Ceningan, Nusa Penida en Nusa Lembongan, zijn drie kleine eilandjes net onder Bali in Indonesië. Hier kan je genieten van prachtige stranden, helderblauwe wateren, hoge kliffen, rustgevende stilte en een relaxed eilandsfeertje.

Deze eilanden waren mij absolute favorieten in Bali. Wij verbleven er maar vijf dagen en hadden er gerust nog wat langer willen vertoeven!

Wil je makkelijk rondreizen en je ferry tickets online boeken naar de Nusa of Gili eilanden? Klik dan Booking.com en we vroegen de eigenaars van onze accommodatie om ons op te pikken aan de mooie Yellow Bridge die de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan met elkaar verbindt. (Met gebruik van een soort automatische tuk tuk, kan het speedboot bedrijf je veilig afzetten aan deze brug.)

Grote voertuigen zijn niet toegelaten op de Yellow Bridge dus wees voorbereid om op een scooter te zitten. De eigenaars kwamen ons dan ook ophalen met twee scooters, elk gingen we dus samen met onze grote backpacks achterop een scooter. Maar wees gerust, Indonesiërs zijn experts in alles wat te maken heeft met scooters.

En daar waren we dan.. hallo Nusa eilanden!

Top 9 must-do’s

Ontdek het eiland per scooter

Je kan makkelijk Nusa Lembongan en Nusa Ceningan bezoeken met een scooter. Eentje huren kost ongeveer 5 tot 6 euro per dag en het is een heel handige manier om je te verplaatsen. Leef zoals een local en geniet van de wind in je haren!

Indonesië

Indonesië

Geniet van dit prachtig staaltje natuur

Je kan surfen, mangroves bezoeken of gewoon genieten van de mooie natuur.

Vind het perfecte strand

Als je van mooie en eigenaardige kleine strandjes houdt dan ben je hier aan het goede adres! Deze stranden zijn idyllisch, en dan zijn we nog bescheiden, en je zal vaak Pinterest waardige barretjes vlakbij vinden. Enkele stranden die je niet mag overslaan: Mushroom Beach, Sunset Beach en Dream Beach.

Ga naar de Devil’s Tear

Op Nusa Lembongan vind je de Devil’s Tear, een rotsachtige stukje kustlijn waar gigantische golven hard tegen de rotsen slaan, zeker tijdens hoogtij, wat resulteert in een waar spektakel! We waren hier getuigen van een prachtige zonsondergang en als kers op de taart waren er maar enkele andere koppels aanwezig. Je kan blijkbaar soms ook schildpadden zien zwemmen.

Er geraken is ook heel makkelijk met de scooter. Het ligt tussen Dream Beach en Sunset Beach.

https://www.instagram.com/p/Bc02dMYB1Pi/?utm_source=ig_embed

  1. Ga naar het Blue Lagoon

Het Blue Lagoon lag vrij dicht bij waar wij verbleven (het Dafish Accomodation Bar and Cafe). De naam zegt het al zelf, het is een kalm, rustgevend en mooie lagune die je makkelijk bereikt met de scooter.

https://www.instagram.com/p/BcJT-3NB3B2/?utm_source=ig_embed

Uitrusten aan Jungut Batu Beach

Jungut Batu is Nusa Lembongans langste strand en heeft het perfecte uitzicht over Bali en de Agung vulkaan. Wist je dat deze vulkaan enkele keren was uitgebarsten net toen wij aan onze Indonesische vakantie begonnen? Klopt. In Ubud konden we de vuile assen bijna voelen in onze ogen en longen. Maar Jungut Batu was een paradijsje.

Je kan er de hele dag genieten van de zon en drankjes van Lembongan Beach Club and Resort. Als je bij hen drankjes koopt, mag je gratis gebruik maken van de ligstoelen en zitzakken. Ze hebben ook een supermooi zwembad vlakbij de zee en een prachtig wit strand.

  1. Vergeet de Yellow Bridge niet

Zoals hierboven vermeld verbindt de Yellow Bridge Nusa Lembongan met Nusa Ceningan. Deze brug is heel mooi en zeker een bezoekje waard. In 2016 is de brug in elkaar gestort maar nadien is ze volledig opnieuw opgebouwd. Ik hoef je dan ook niet te vertellen dat dit een icoon geworden is in de Nusa eilanden dat je niet mag missen.

https://www.instagram.com/p/BgVp_02hDxk/?utm_source=ig_embed

Bezoek Mahana Point in Nusa Ceningan

Als je na het Blue Lagoon een beetje verder gaat kom je aan Mahana Point, een leuke surf bar. Ze hebben hier ook een soort springplank die je kan gebruiken om (mét je surfplank) in de zee te springen. Een heel coole surfer vibe!

TourRadar - Book your dream tour in Bali

Waag je aan enkele duiklessen

De Nusa eilanden zijn een ideale bestemming om te duiken. Als je jouw PADI (Professional Association of Diving Instructors) certificaat wil halen kan je zeker terecht bij Ceningan Divers. Zij hebben een heel vriendelijk en erg gekwalificeerd team waar je in goede handen bent. Trek zeker drie dagen uit voor een PADI Open Water cursus die je ongeveer 325 euro kost. Ikzelf was al een Advanced Open Water duiker maar mijn reispartner, Peter, wou echt graag leren duiken.

Je zal hier gezonde koraalriffen zien en een grote variatie tropische vissen. O en bij het nabijgelegen eiland Nusa Penida heb je Manta Point waar je bijna 100% kans hebt om reuzenmanta’s te zien! Je kan uiteraard ook gewoon snorkelen, minstens even leuk!

IndonesiëIndonesië

TourRadar - Book your dream tour in Bali

post a comment