Top

Ontwaken met binnenkomende zonnestralen en het geluid van de golven vlakbij. Een echte droom. Weet je wat het zelfs nog beter maakt? Naast elkaar zitten om te bedenken wat de dag zal brengen. Het plezier van impulsief reizen.

Dat is nu precies wat mijn toenmalige partner en ik deden toen we impulsief beslisten om naar Indonesië te trekken voor net geen maand. Deze trip gaf ons echt het gevoel van vrijheid waar we beiden naar snakten. Zo is het allemaal op zijn pootjes terechtgekomen:

https://www.instagram.com/p/BdwwCNohZ8N/?taken-by=travelrebel.be

Lucky with logistics

We wisten dat we enkele weken samen zouden reizen, maar daar bleef het dan ook een beetje bij. Er lag nog niets vast, naar waar, wanneer, hoe lang? Oman, de Filipijnen, Bali? Wij hadden echt geen idee!

Van zodra we wisten dat we enkele weken vrij konden nemen, boekten we onze vluchten naar Denpasar, Bali. Van impulsief reizen gesproken.  Ik heb echt veel geluk gehad met deze last-minute boeking en tikte een heen-en terugvlucht naar Bali op de kop voor 320 euro met Qatar Airways. Mijn geluk kon niet op die dagen want op beide vluchten (Brussel naar Doha en Doha naar Denpasar) had ik een hele rij voor mezelf!

Last-minute boeken en geen uitgedachte route hebben was ontzettend spannend. We vlogen beiden naar Bali vanuit verschillende landen en op verschillende dagen. Ons enige plan was om mekaar terug te zien in een fancy hotel suite in Ubud. Eén ding wisten we zeker, we wouden absoluut gaan duiken aan de Nusa eilanden, daar hadden we dus wel een reservatie voor gemaakt.

https://www.instagram.com/p/Bb_fQ8ZhLt2/?taken-by=travelrebel.be

De spontane ontdekkingsreiziger

Kan jij problemen hier en nu oplossen? Kan je goed overweg met een portie chaos? Geniet je van gewoon te zijn terwijl je van je drankje geniet langs het water, in het zonnetje? Zo ja, dan moet je zeker spontaan reizen eens proberen!

Gelukkig waren wij beiden zowel impulsief als avontuurlijk en hadden we ook al een stevige dosis reiservaringen achter de rug. En toch, ook al geeft dit soort reizen je een enorm gevoel van vrijheid, ben ik er toch van overtuigd dat het niet voor iedereen is weggelegd. Als je weet dat je reismaatje wat meer structuur nodig heeft is het waarschijnlijk toch veiliger om wat dingen te plannen op voorhand. Geloof me, het zal je wat mentale rust verschaffen en voor minder conflicten zorgen!

Indonesia - impulsief reizen

We hadden ook op andere vlakken geluk: deze tijd van het jaar hadden we beide de luxe om te kunnen reizen zonder tijd te kort te komen en zonder financiële druk (wat niet altijd het geval is). Een reis moet vaker wel dan niet georganiseerd zijn zodat je zoveel mogelijk kan zien in een beperkte tijdspanne. Een betere planning loont extra in duurdere bestemmingen zoals Amerika en Nieuw Zeeland, waar besparen op dingen zoals binnenlandse vluchten je echt kan helpen om je budget in toom te houden.

https://www.instagram.com/p/BcxgRiRhJpN/?taken-by=travelrebel.be

Of je nu alleen reist, met een beperkt budget of spontaan, het is altijd super handig om een echte “plantrekker” te zijn. Neem het van mij aan, als je nog geen echte plantrekker bent kan impulsief reizen wel eens een moeilijke opgave zijn.

Vakantie modus bij impulsief reizen

Voor mij was Indonesië meer een vakantie dan een reiservaring en dat voor het eerst. Zoals je weet, als ik reis wil ik alles gedaan hebben. Ik ben die persoon die opstaat op ontiegelijke uren om al vroeg op ontdekking te gaan. Ik ben die persoon die ontelbare kilometers aflegt en van de ene adrenaline rush in de andere vliegt!

Indonesië was puur loslaten. Genieten van het leven. Het werk en de alledaagse lasten vergeten en elkaars gezelschap koesteren. Impulsief reizen op z’n best.

Eva Daeleman verwoordde dit heel mooi. “Op vakantie gaan is relaxen, genieten en rusten, op welke manier dan ook,” vertelde ze. “Reizen is je grenzen verleggen, jezelf tegenkomen en soms gewoon hard werken.”

post a comment