Top
Melbourne

Ik kan met moeite de kriebels in mijn buik onder controle houden in de weken voor mijn vertrek. Over-excited en met een giga smile op mijn gezicht stap ik op het vliegtuig richting Melbourne.  Na een korte tussenstop in Dubai en een al bij al aangename reis met Qantas kom ik eindelijk aan.. en de kriebels worden meteen vervangen door een ander gevoel. Liefde.

 

“Dit is het, ik ben eindelijk in AUSTRALIË!”

https://www.instagram.com/p/BTwaXDDhymj/?utm_source=ig_embed

Al toen ik klein was zei ik steeds “Ik ga ooit wonen en surfen in Australië”. Ok, het wonen gedeelte zal niet voor nu zijn aangezien ik terug op kantoor verwacht wordt binnen enkele weken maar ik zal eindelijk de Australische grond onder mijn voetjes voelen, voor een korte maar intense periode.

Bij mijn vertrek in Brussel ging het bijna mis. Er was iets niet in orde met mijn visum. Paniekmomentje – Check! En ik maar denken dat ik pas paniekmomentjes zou krijgen bij het zien van die slangen, giga spinnen of krokodillen.

Mijn reis werd deels geregeld door Kilroy en zij zouden ook mijn visum regelen. Het leek mij de beste oplossing om met weinig kopzorgen te vertrekken aangezien ik door mijn drukke job weinig tijd had om veel dingen zelf te organiseren. Met een big smile, bijna op en neer springend van overenthousiasme ga ik naar de check-in balie van Emirates. Ik leg met veel zwier mijn backpack op de band en geef mijn internationaal paspoort aan de vriendelijke dame aan de balie. Ze begint ijverig te typen tot het moment dat “Mevrouw Noël, ik vrees dat uw visum niet in orde is”. Een lichte hartverzakking en een wtf-moment later, bel ik in alle paniek naar Niels van Kilroy: “Oh, Charlotte, sorry, ik regel het meteen. Er moet iets misgelopen zijn”. Ik besterf het bijna maar enige tijd nadien krijg ik dan toch het verlossende bericht “het zou moeten in orde zijn”. Met een bang hartje ga ik voor de tweede keer aanschuiven bij de check-in balie. En met succes deze keer! Je zit maar, een visum goed op voorhand regelen kan je zo veel stress besparen.

Als ik vandaag opnieuw naar Australië zou reizen, zou ik gewoon mijn visum laten regelen online bij Visum Buitenland. De eVisitor is het meest gevraagde variant en is 12 maanden geldig waarbij elk verblijf maximaal 3 maanden mag duren. Wel is het mogelijk met één visum een onbeperkt aantal keer naar Australië te reizen (voor vakantie of zaken), gedurende de geldigheidstermijn van 12 maanden. En het kost nog geen 15 euro. Had ik dat toen maar geweten. Had me een serieus stress momentje kunnen besparen.

Ik wandel door de immigratie en douane en ben lichtjes teleurgesteld omdat er geen super speciale Australische stempel in mijn paspoort staat. Ach geen probleem! Ik begin meteen te zoeken naar een bus richting centrum en vang ook mijn eerste glimp op van Melbourne, prachtig verlicht in het holst van de nacht.

 

 

Ik check-in in mijn hostel Nomads Melbourne en ontdek snel dat dit niet the-place-to-be is als je op zoek bent naar een goede nachtrust, beneden in de bar is er namelijk een stevig feestje aan de gang. Maar na meer dan 24u reizen verwacht ik toch snel als een blok in slaap te vallen. Helaas! Dat tijdsverschil van tien uur zorgt toch voor een mooie jetlag.

 

Na enkele uurtjes wakker te liggen op het bovenste stapelbed, beslis ik om Melbourne in zijn ochtendgloren te ontdekken. Ik wandel door de nog redelijk stille straten en kom alleen enkele vroege lopers en zakenmensen tegen die de gigantische wolkenkrabbers binnengaan.

 

 

Een briljante brunch

 

Al snel vind ik volledig wat ik zoek: Hardware Societe, een van Melbourne’s top plekjes om te brunchen. Ik bestel de kreeft benedict en het is een absolute topper. Deze brunchplek heeft een gezellige Franse toets en super vriendelijk personeel.

 

Street art bekijken

 

Melbourne, een paradijs voor foodies is ook bekend voor geweldige koffie, winkelen, sport/F1 én spectaculaire straat kunst. Daarom begint mijn zoektocht naar de welbekende Hosier Lane.

 

Je kan gegidste wandelingen doen door Hosier Lane maar ik heb het op m’n eentje bezocht. Het is maar twee minuutjes wandelen van het Flinders Street station en Federation Square. Maar onthoud dat het niet enkel Hosier Lane is die indrukwekkende kunst vertoont. Je kan overal in de stad vele andere coole (en soms heel grappige) kunstwerken zien. Wandel gewoon door de straten en laat de kunst naar jou komen.

https://www.instagram.com/p/BSmuV8KBR5V/?utm_source=ig_embed

Gezonde lunch

 

Het mooie interieur en de gezonde keuzes op het menu overtuigen me om te lunchen bij The Grain Store. Het is super, maar wel redelijk duur. Je bent er makkelijk 26 Australische dollar (bijna 17 euro) kwijt voor je maaltijd.

Ik geniet van de sfeer in Melbourne. Een van mijn favoriete dingen om te doen in een nieuwe stad is om bewust te proberen verdwalen. Op deze manier bots je vaak op de leukste plekjes! Na mijn allereerste dag ben ik overtuigd: Ja, ik wil hier wonen.

 

Queen Victoria Market

 

Na nog een nachtje zonder al te veel slaap (danku, jetlag!), probeer ik het meest verse ontbijt te vinden.. en waar kan ik dat beter dan op de Queen Victoria Market? Hier vind je niet alleen verse eetwaren maar het is ook een echt winkelparadijs. Ik reis rond met m’n rugzak dus ik mag me nog niet overladen met souvenirs op dit eerste deel van mijn reis.

 

Royal Botanic Gardens

 

Wil je de drukte van de stad even vermijden? Ga dan zo snel mogelijk naar de Royal Botanic Gardens . Deze tuinen zijn gigantisch en je zal een enorme variëteit aan subtropische bloemen van over de hele wereld vinden. Je kan hier uren rondwandelen en het is helemaal gratis!

 

Eureka Skydeck 88

 

Wil je graag Melbourne eens zien vanuit vogelperspectief en dan nog liefst vanop het hoogst mogelijke punt? Ik wel, dus ik vond het Eureka Skydeck een geweldige ervaring. Je kan duidelijk het Formule 1 Grand Prix circuit zien en hoewel ik niet de grootste fan ben van snelle motoren, geniet ik van elk moment.

https://www.instagram.com/p/BSQTlcxBrx9/?utm_source=ig_embed

St. Kilda

 

Je geraakt makkelijk in St. Kilda met de oude tram. Dit is een levendige plek bij de baai van Melbourne waar je talrijke restaurants, bars, hostels en andere attracties vindt. Op de historische pier kan je de surfers in actie zien bij het minste briesje wind. Vergeet niet om langs het strand te wandelen om pinguïns te spotten aan de pier. Een onvergetelijk zicht!

 

Koffie (en wijn) drinken, de hele dag, elke dag!

 

Hoewel ik een fan geworden ben van Dukes Coffee Roasters zijn er ontelbare goeie koffiebars in Melbourne.

 

’s Avonds geniet ik met enkele vrienden die in Melbourne wonen van heerlijke Australische wijn langs het water. Ik ben helaas de naam van de bar vergeten maar de herinneringen vervagen niet.

 

Melbourne, I love you & I will be back.

 

post a comment