Top
Cathay Pacific gaat voor duurzamer vliegen

Cathay Pacific is nog niet zo  heel goed gekend onder onze duurzame reizigers.

Zeer onterecht  want Cathay Pacific streeft er naar om niet enkel enorm klantgericht te werken maar wil ook zijn verantwoordelijkheid opnemen voor de komende generaties. Zo kunnen onze kinderen, kleinkinderen, en ja hun kinderen, ook genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft.

Het in Hong Kong gebaseerde Cathay Pacific heeft niet enkel een schitterende vliegtuigverbinding tussen Brussel en Hong Kong, maar helpt je heel wat delen van de wereld te ontdekken op een meer milieubewuste manier.

Wat het nog aantrekkelijker maakt? Cathay Pacific is uitgeroepen tot 4de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2019 door Skytrax.

Hong Kong Cathay Pacific - Duurzamer vliegen

Hong Kong by Bady QB

Veel mensen staan heel sceptisch tegenover vliegen. Tegenwoordig heerst er ook vliegschaamte of ook wel “flygkam”, een nieuwe trend die vanuit Scandinavië komt overwaaien. Natuurlijk is vliegen niet goed voor het milieu. Maar bij TravelRebel geloven we in toerisme met een positieve impact. Reizen verruimt je blik op de wereld en bevordert verdraagzaamheid. Cliché, maar wel waar. Ook geloven wij dat minder bekende bestemmingen zoals São Tomé en Bangladesh, enorm veel baat hebben bij een duurzaam groeiend toerisme.

Zelf deelde ik een tijdje geleden de 5 beste tips om duurzamer te vliegen. Afwegen met welke maatschappij je vliegt, maakt wel degelijk een verschil.

Afwegen met welke maatschappij je vliegt, maakt wel degelijk een verschil.

Cathay Pacific groener vliegen - duurzaam reizen - reisblogger

Cathay Pacific wil duurzamer vliegen mogelijk maken

Cathay Pacific wil dus als luchtvaartmaatschappij zelf ook meer verantwoordelijkheid nemen en voerde enkele nieuwe maatregelen in om duurzamer te vliegen.

Zo moedigt Cathay Pacific hun reizigers momenteel aan om nog meer hun C02-uitstoot te compenseren door hun compensatie te verdrievoudigen. Vaak denken mensen dat je vluchten compenseren ingewikkeld is, maar via de Fly Greener website is het( echter) zeer eenvoudig om nu al je vluchten te compenseren en zo bij te dragen aan projecten die de C02- uitstoot verlagen.

Sinds Cathay Pacific het Fly Greener programma lanceerde in 2007, is er al meer dan 160.000 ton aan koolstofdioxide (C02-uitstoot) gecompenseerd wat gelijk staat aan meer dan 26 miljoen taxiritten van Antwerpen naar Brussels Airport.

Sinds Cathay Pacific het Fly Greener programma lanceerde in 2007, is er al meer dan 160.000 ton aan koolstofdioxide (C02-uitstoot) gecompenseerd wat gelijk staat aan meer dan 26 miljoen taxiritten van Antwerpen naar Brussels Airport.

Cathay Pacific gaat voor duurzamer vliegen

Cathay Pacific gaat voor duurzamer vliegen

Jouw bijdrage (compensatiebedrag) wordt gebruikt om verschillende projecten te kunnen financieren. Reizigers denken echter vaak dat CO2-compensatie enkel gaat om bomen planten. In de realiteit worden er onder andere faciliteiten gebouwd voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden. De projecten focussen zich vaak ook op de lokale gemeenschap en hun manier van omgaan met de natuur. Wil je meer lezen over CO2-compensatie en de verschillende projecten? Lees dan mijn volgende artikel CO2-compensatie: hoe zit dat nu?

Duurzaam reizen - CO2 compensatie - TravelRebel - Kalmthoutse heide - Eco reizen

 TourRadar Online Travel Expo 728x90 | Up To 60% Off Travel Deals!

Waarom ik als TravelRebel wel fan ben van Cathay Pacific?

In mijn blogpost over bewuster vliegen kon je al lezen hoe belangrijk het is om voor maatschappijen te kiezen met een moderne vloot. Cathay Pacific investeert constant in meer brandstofzuinige vliegtuigen en gebruikt ook biobrandstoffen.

Ook reisverslaafd?  en voel je je soms schuldig over je vlieggedrag? Bekijk dan 1 van de meer dan 200 bestemmingen van Cathay Pacific en vlieg bewuster.

Blijf ontdekken, blijf reizen.  

Maar op een bewuste manier.

TRAVEL ON.
REBEL ON.

Comments:

  • Noor wuyts

    december 6, 2019

    Wist niet dat Cathay Pacific zo inzette op duurzaamheid! :))

    reply...

post a comment