Top
Koraal vriendelijke zonnecrème

We houden allemaal van zwemmen in de diepste zeeën met de mooiste vissen en koralen. Uiteraard hoort hier een stralende zon bij waarvoor we ons moeten beschermen, wist je echter dat de commerciële zonnecrèmes of oliën één van de grootste vijanden is van al het moois in de oceaan?

Wanneer we meteen in het water springen na het aanbrengen van deze ‘bescherming’ komen er chemicaliën vrij die of naar de bodem zinken of zelfs aan het oppervlak blijven drijven en daardoor tasten ze de waterkwaliteit aan.

Denk je nog steeds dat de impact niet zo groot is? Het verbleken van koraal, vergiftiging van de vissen en vernietiging van plankton zijn allen het gevolg van deze crèmes die door ons eigen toedoen in het water terechtkomen. Uiteraard kunnen wij ons als TravelRebel hier niet achter stellen!

Wil je ook je eigen steentje bijdragen? Dat kan! Wacht steeds 30 minuten alvorens in het water te springen en nog belangrijker, investeer in een reef-friendly zonnecrème.

Hierbij stellen we alvast enkele topmerken voor die helpen de pracht en praal van de oceanen te behouden.

Beste koraal vriendelijke zonnecrèmes
Bescherm onze koraal riffen

BESTE REEF-FRIENDLY ZONNECRÈMES

NAÏF

Als ouder wil je enkel het beste voor je kind, dit realiseerden twee Nederlandse papa’s zich ook bij de geboorte van hun baby. In vele baby producten zitten veel chemicaliën. Hierdoor gingen zij aan de slag en hebben een nieuw merk opgestart met biologische verzorgingsproducten met onder andere zonnecrèmes voor zowel volwassenen als kinderen. Deze voldoen niet alleen aan de hoge standaard voor reef-friendly crème maar het is ook 100% vegan en diervriendelijk

Leuk extraatje, de verpakking is een duurzame tube van rietsuiker!
Klik hier om de jouwe te bestellen

AMAZINC – REEF SAFE & PERFECTE SURF BESCHERMING

Dit bedrijf, gesitueerd in Tsjechië, ontwikkelt 100% Reef Safe producten met een coole uitziende verpakking. Het is dus niet alleen goed voor de oceanen en zijn pracht maar het ziet er ook nog goed uit!

Niet te missen en bestel hier jouw crème!

Beste duurzame zonnecrèmes om te surfen - Zink zonnecrème

MÁDARA – REEF SAFE ZONNECREME VAN NOORD-EUROPA

Aan dit merk, opgericht door een fantastische selfmade woman, met zonnecrèmes en andere verzorgingsproducten uit Letland geraak je via de top website Blooms and Blossoms. Hierop vind je enkel en alleen producten gemaakt van pure essences van kruiden, bessen en zaden afkomstig uit Noord-Europa. Deze zonnecrème geeft een boost van antioxidanten en bruikbaar in alle weersomstandigheden.

Beste duurzame zonnecrèmes - gemaakt in Noord Europa

MANDA

Bij ons staan reef-safe zonnecrèmes niet meteen hoog op het verlanglijstje doordat we hier ook niet met geconfronteerd worden zoals op Hawaii, Aruba,… Op ondere andere deze plaatsen is de schade helaas al te zien met het blote oog en oxybenzone en octinoxaat zijn nog maar enkele van de verboden stoffen op deze plaatsen. Je vindt dus logischerwijs ook meer Amerikaanse bedrijven die milieubewuste crèmes maken.
Manda is een welbewust merk, met zelfs enkele wellness plaatsen en zijn trots op hun zonnecrème doordat het ook helpt in de meest spectaculaire weersomstandigheden.

Hawaii - rif vriendelijke zonnecrème
Hawaii - rif vriendelijke zonnecrème
ARUBA bans chemical sunscreenRAW ELEMENTS

Dit Amerikaanse bedrijf werkt zeer hard om 100% milieubewust te zijn in hun aanbod. Naast de biologische ingrediënten doeltreffendheid van de lotion is het uiteraard ook een plasticvrije verpakking.

Goed om weten, dit valt ook perfect te gebruiken voor kinderen en water resistent! Kijk het zeker na op hun website!

ALPHANOVA SUN

We komen opnieuw wat dichter bij huis want de zonnecrème van dit bedrijf is gemaakt in Frankrijk. Ideaal om te dragen om de koraalriffen te ontdekking doordat hun producten onmiddellijke bescherming en water resistent zijn. 

REEF SAFE BIO SUNSCREEN

COOLA

COOLA is mijn persoonlijke topper onder de zonnecrèmes. COOLA zonnecrèmes zijn volledig biologisch en reef friendly. Én je kan ze makkelijk online kopen bij onze lokale helden van Clothilde kopen.

Zo we zijn er! Hierbij vele alternatieve zonnecrèmes die zowel voor jou als de planeet goed zijn!
Wil je nog meer weten over zonnebescherming, naar welke ingrediënten je moet kijken en hoe crèmes het milieu aantasten?
Blijf ons dan zeker volgen en kijk samen met ons mee uit naar de volgende post.

Beste Reef-safe zonnecrèmes
Beste zonnecrèmes voor het milieu en je huid
7-BEST-REEF-SAFE
Beste duurzame zonnecrèmes

post a comment