Top
CUBA

Als je een trip naar Cuba plant, vergeet dan zeker Trinidad niet op je lijstje te zetten. Voor ons was deze gezellige stad waar de paardenkarren door de kasseistraatjes rijden, één van onze favoriete hoogtepunten van onze avontuurlijke reis doorheen dit land.

Ook een belangrijke tip vóór je naar Cuba zou afreizen, zorg dat je visum voor je vertrek is geregeld.  Een visum aanvragen is verplicht en kan je makkelijk online aanvragen. Een visum voor Cuba is wat goedkoper geworden ondertussen en kost nu €39,95. Vraag je online visum nu eenvoudig aan via VisumBuitenland.be

Eens in Cuba aangekomen reisden we rond zonder plan, gewapend met enkele onze rugzakken, we sliepen in ‘casa particulares’ bij de locals en deelden taxi’s met andere reizigers.

https://www.instagram.com/p/BHwZwX0hPkk/?utm_source=ig_embed

Transport

 

Om van Cienfuegos naar Trinidad te geraken probeerden we voor het eerst de bus in plaats van gedeelde taxi’s. Dit omdat een bus al eens comfortabeler kan zijn dan een taxi delen met zes andere backpackers. Over het algemeen is het vervoer in Cuba traag maar reizen met de Viazul bus is pas echt een beproeving voor je geduld.

https://www.instagram.com/p/BNZ2jnMhKB3/?utm_source=ig_embed

Binnen Trinidad kan je alles te voet bereiken. Wil je graag buiten de stad reizen (bijvoorbeeld naar Playa Ancon) kan je op straat een taxi regelen. Onthoud dat het goedkoper is om taxi’s te delen met andere reizigers. Vergeet zeker niet om op voorhand je prijs af te spreken. Afdingen maar!

https://www.instagram.com/p/BP1uPbdl4Wj/?utm_source=ig_embed

Waar verblijven

 

Bij aankomst in Trinidad met de Viazul bus (op deze bus zitten meer toeristen dan locals) werden we ontvangen duur pure chaos. Tientallen locals die hun kaartjes onder onze neus staken, roepend “wij hebben het beste huis” of “het goedkoopste huis” enzovoort. We wurmden ons door de massa en kwamen een jong backpackers koppel tegen die zo vriendelijk waren ons naar hun ‘casa particular’ te begeleiden.

Trinidad

We verbleven bij Casa Luis XVIII en betaalden 30 CUC/nacht (iets boven 25 euro) voor ons twee. Het was een perfecte locatie met een openhartige familie en het ontbijt werd op hun dakterras geserveerd.

Trinidad

Eten

 

Er zijn vele leuke restaurants in Trinidad en hier zal je ook vaak andere reizigers tegenkomen waar je verhalen mee kan delen van je ervaringen.

 

Giroud

 

Een van mijn favoriete restaurants in Cuba is Giroud. Het is erg Pinterest waardig (voor Cubaanse normen dan toch) en super gezellig. Het is een kleine zaak dus wees voorbereid om aan te schuiven. Probeer zeker de pompoen tapas!

 

Cubita

 

Als je houdt van grote porties en een leuke vibe ben je bij Cubita aan het juiste adres. Als je van een degelijk stukje vlees houdt, neem dan het Zwaard van David. Ze schenken hier heerlijke daiquiri’s en het is een ideale plek om kreeft te eten (klopt, kreeft is helemaal niet zo duur in Cuba!).

Trinidad La Cubita

Los Conspiradores

 

Wij genoten van enkele verfrissende milkshakes en garnaalcocktails bij Los Conspiradores

Deze plek kan je echt niet missen aangezien het op de Plaza Mayor gevestigd is.

Casa de la musica

Casa de la Musica

 

Hier moet je zijn om ’s avonds of ’s nachts te vertoeven met locals en andere reizigers, genietend van goedkope rum cocktails.

Casa de la Musica Trinidad

Taberna La Canchanchara

 

Heb je ooit al een echte canchanchara geprobeerd? Moet je zeker doen! Dit is het traditionele drankje Trinidad, gemaakt met rum, limoen, honing en bruiswater. In deze bar stap je niet buiten zonder enkele canchancharas geproefd te hebben en je aan een dansje te wagen met de locals.

La canchanchara

Drie must-do’s

 

Geniet van Trinidad

 

Blijf zeker een paar dagen in Trinidad. Het is een unieke plek waar je in alle rust een glimp opvangt van het authentieke Cuba (het is zelfs in 1988 erkend als UNESCO World Heritage Site). Geef je over aan het Cubaanse ritme (letterlijk en figuurlijk want je kan en moet er de hele nacht door dansen!)

https://www.instagram.com/p/BIWiK-rBFBs/?utm_source=ig_embed

 

Relaxen in Playa Ancon

 

Playa Ancon is een absolute must als je wil genieten van een dagje aan het helderblauwe water en witte zandstranden. Een ritje met de taxi naar Playa Ancon kost je ongeveer 8CUC. Neem er een strandstoel en parasolletje bij en geniet van een verfrissend drankje!

https://www.instagram.com/p/BHfLhVvhcuL/?utm_source=ig_embed

Vaar naar een onbewoond eiland

 

Een unieke tip: zoek naar dit kleine toeristen kantoortje en vraag naar een boottoer naar een onbewoond eiland. Ik denk dat het ongeveer 50 euro voor een hele dag was, wat redelijk duur is voor Cuba. Maar het is nog steeds mijn favoriete herinnering aan Cuba. ’s Morgens word je opgehaald door een taxi die je naar de haven brengt. Hier zal je aan boord gaan op een prachtige catamaran met nog zes tot acht andere mensen. Na enkele uurtjes varen is het tijd om je snorkel gear aan te doen en de wondermooie onderwaterwereld te ontdekken.

 

O en vergeet zeker geen sunblock of ten minste SPF 50 te smeren en je t-shirt aan te houden! Ik ben al op vele warme plekken geweest maar zulke hitte als hier had ik nog nergens meegemaakt.

https://www.instagram.com/p/BLQBUFOB4Iv/?taken-by=travelrebel.be

De enige bewoners op dit onbewoond eiland zijn de Cubaanse steen leguanen, enkele heel bizarre (en snelle) krabben, octopus enzovoort. De crew verzorgde een lekkere lunch in de schaduw. Het was 45 graden Celcius (of zelfs meer!) toen wij daar waren, dus we konden zelfs niet langer dan een kwartiertje in de volle zon lopen. Tot op heden hebben we geen idee hoe dat eiland heette. Maar je kan vragen naar deze trip in dat kleine kantoortje.

 

En dat was het zo’n beetje. Dus als je al dit in gedachten houdt, plan jouw vakantie naar Cuba, de perfecte internet detox bestemming, snel! Geniet van de rust en kalmte, ver weg van de rest van de wereld. En wat als er zo goed als geen internet is en vele lokale gidsen zijn fout? Gewoon gaan, ‘go with the Cuban flow’!

https://www.instagram.com/p/BL-eSTiBsab/?taken-by=travelrebel.be

post a comment