Top
Slapen op een vlot in Limburg - Sailcenter Limburg

Staycation wordt vermoedelijk hét vakantiewoord van 2020. We zullen met ons allen een stuk minder het vliegtuig nemen als ‘normaal’ dus waarom dan niet op ontdekking gaan in eigen land? Omdat het te dichtbij lijkt doen we dat ‘later’ wel eens want vlakbij huis op ontdekking gaan kan je altijd wel nog eens doen.

Wel, wij dachten bij onszelf, dat ‘later’ is ‘nu’ geworden en we trekken erop uit naar Limburg.
Met enkele tips van een local en met een grote brok enthousiasme – terug op stap in Corona tijden – stonden we klaar om te vertrekken voor een 2-daagse naar Limburg met de 100% elektrische Audi E-tron Sportback.

Osprey en Audi e-tron sportback sustainable
Leuke Osprey giveaway op onze Instagram pagina
TravelRebel in Limburg voor Osprey en Audi
TravelRebel Elke met de Osprey Transporter Zip

ONBEKEND IS ONBEMIND


Wist je dat je niet niet helemaal naar San Francisco, Lombard Street, moet reizen om 8 haarspeldbochten naar beneden te rijden? Dit kan perfect aan de Tiendeberg of zoals de locals in Kanne hem noemen – de Slingerberg. Ideaal om je driving skills te testen!

Op zoek naar een leuk uitzichtpunt over deze omgeving schakelen we even Google Maps in en hierop komen we een naam wat tot de verbeelding spreekt, ‘Chalet D’n Observant. Onbewust rijden we de grens met Nederland over en komen we tot onze grote verbazing uit aan een verlaten mijnbouwfabriek. Hierop is inderdaad een te vinden chalet waar je iets kleins kan eten en drinken en zelfs een oplaadpunt voor onze wagen!


Op het eerste zicht dachten we ‘dit kan geen natuurlijk uitzicht zijn’ dus dan maar even een babbeltje doen met de vriendelijke uitbater van de Chalet! Het klopt dat er jarenlang – tot in Middeleeuwen zelfs – mergelwinningen zijn gebeurd in deze omgeving wat het uitzicht enorm heeft veranderd. Maar hierdoor is de miljoenenen jaar oude geschiedenis blootgelegd want hier zijn meerdere fossielen van de Mosasarussen teruggevonden!

Je kan er meerdere wandel- en zelfs mountainbikeroutes doen. Meer info is te vinden op de website van Natuurmonumenten.
Een onbekende parel je zeker moet ontdekken!

onbekende parel tijdens een roadtrip in Limburg
onbekende parel tijdens een roadtrip in Limburg
Onbekende parels in Limburg - De Audi e-tron Sportback testen - TravelRebel specialist in roadtrips met elektrische wagens

CONNECTING IN LIMBURG

Bij het grote publiek staat Maasmechelen eerder bekend om je eens los te laten gaan bij het shoppen. Maar onder het motto ‘do the unexpected’ stappen we Maasmechelen Village voorbij en nemen we ingang naar Connectera -. Hier bevond zich eind jaren 80 nog de steenkoolmijn van Eisden en daar is nu een prachtig stuk natuur gecreëerd. Het is ook de hoofdingang van het Nationaal Park Hoge Kempen. De overblijfselen van het mijnverleden zijn nog steeds te zien door onder andere de twee enorme schachten.


Aangezien het vandaag broeiheet is – 33°C – en we toch een indruk willen opdoen van het domein kiezen we ervoor om de kortere wandeling van 3,4km te doen met enkele prachtige uitzichtpunten. Voor de fervente wandelaars geen nood! Er is ook langere route van 13km. Onderweg kan je niet naast Ecotron kijken van de Universiteit van Hasselt met 13 hoogtechnologsiche ecosysteemkamers waarin ze verschillende klimaatscenario’s nabootsen.


Laat je dus verrassen door de mooie natuur van de Hoge Kempen en stap even verder als de shopping want het is het meer dan waard.

TravelRebel in Limburg - Connectera Hoge kempen Nationaal Park
TravelRebel Elke in het Nationaal Park Hoge Kempen
Nationaal Park Hoge Kempen
TravelRebel Siemon aan het genieten van Connectera
De Audi e-tron Sportback testen - TravelRebel specialist in roadtrips met elektrische wagens

SLAPEN OP HET WATER

We zouden geen Rebels zijn zonder jullie mee te nemen naar een uniek verblijf, en niet zomaar eentje. Een die ons back to basics brengt zonder Wi-Fi of elektriciteit, ons je gewoon geniet van de omgeving, elkaar en voor ons was er een prachtige zonsondergang gereserveerd!


Het Sailcentrum Limburg – volledig uitgebaat door 2 sterke vrouwen en een groot aantal vrijwilligers- is sedert 2016 gestart met overnachtingen op een Treibgut-kampeer-vlot. Met zijn ligging vlak tussen België en Nederland gaan we schipperen tussen de Limburgse landsgrenzen.
Met de E-tron in het stopcontact, onze slaapzak in de hand en picknick mee op het vlot zijn we helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Na de uitleg over hoe je voor-, en achteruit vaart en je de autorijlessen helemaal opnieuw ervaart bij het leren ‘parkeren’ aan de steiger varen we de avond tegemoet.


Nadat we ons een mooi plekje hebben gevonden, besluiten we het tijd is om het anker  te leggen en om op dit plekje de nacht door te brengen. Maar allereerst gunt Moeder Natuur ons een wondermooie zonsondergang.
In plaats van binnen te slapen besloten we om onze luchtmatras op het dak te leggen – no worries, dit mocht van de eigenares – om zo de ultieme beleving mee te maken.


Na een onvergetelijke ervaring die in ons geheugen gegrift staat varen we terug aan wal om terug met onze voetjes op de grond te komen.
Wij zijn overtuigd en komen zeker nog eens terug want je moet niet altijd naar exotische bestemmingen trekken om een unieke ervaring mee te maken.

Voor meer info en reservatie neem zeker een kijkje op de website van het Sailcentrum Limburg.

Slapen op een vlot in Limburg - Sailcenter Limburg

LOMMELSE SAHARA

Na een avond, nacht en ochtend op het water tussen België en Nederland was het tijd om Limburg verder te ontdekken. Na een mooie rit komen we aan bij de Lommelse Sahara – wat onderdeel is van Bosland met meer als 5 hectare bosrijk gebied te Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer.


De naam Sahara spreekt enorm tot de verbeelding en besloten we er om een kijkje te nemen, op een zeer warme Belgische zomerdag dan nog om het Sahara gevoel een extra boost te geven.
Wegens de warmte opteren we voor de kortere route (3km) maar geen nood, je kan ook all the way gaan en kiezen voor 6 of 12km!


Tijdens één van de wandelingen heb je de grote impressionante zandvlakte maar ook prachtige naaldbossen en mooie meertjes wat het een unieke ervaring maakt. Om een mooi overzicht te hebben over het gehele gebied beklimmen we de 30m hoge uitkijktoren van de Lommelse Sahara.


Om één van de wandelingen voor te bereiden kan je voor €2,50 online een wandelkaart bestellen.

TravelRebel op verkenning in de Lommelse Sahara
Foto door TravelRebel Siemon Vanderhulst


Wat we ontdekt hebben tijdens ons tripje naar Limburg is dat vakantie ook écht als vakantie kan aanvoelen in eigen land.
Uiteraard stoppen we niet met ontdekken in het buitenland maar het is zo’n openbaring deze mooie plaatsen in België te zien zijn!
Heb je nog tips voor ons of heb je één van deze plaatsen reeds bezocht? Geef ons dan zeker een reactie!

Slapen op een vlot in Limburg - Uniek verblijven in België
roadtrip met de audi e-tron sportback - promoten elektrisch rijden
4x vakantiegevoel in Limburg - Lommelse Sahara
Connectera Nationaal Parkpost a comment