Top
De beste koffie spots in Italië

Koffie, het moet zowat ons favoriete drankje zijn. Ik drink het graag thuis aan de ontbijttafel, maar ook op reis kan ik er zo hard van genieten. Ik vind het dan ook fijn om in elke stad te snuisteren naar leuke koffiebarretjes of om meer te weten te komen over lokale koffie. Ik neem je mee op reis en vertel je waar de lekkerste koffies drinkt.

Italiaanse koffiecultuur

Wie Italië zegt, zegt koffie. Dit land heeft een geweldige koffiecultuur en ik verzeker je dat je er heerlijke espresso’s en cappuccino’s kan drinken. Denk eraan: een cappuccino drink je énkel ‘s ochtends. In een echt Italiaans barretje is de kans klein dat je na 11 uur nog een cappuccino kan bestellen. Doe je dat toch, dan kan je er vanop aan dat je raar aangekeken wordt en de ober misschien niet zo vriendelijk is. 

Ik geef je meteen enkele koffiehuizen mee in Italië die je absoluut moet bezoeken en waar je natuurlijk zo’n excellente koffie moet proeven.

Coffee sipping in Italy

Venetië

In Venetië vind je dicht bij het San Marcoplein het oudste koffiehuis ter wereld, Caffè Florian. In 2020 bestond deze caffè 300 jaar! Hier zal je in een bijzondere setting kunnen genieten van een illy koffie, want je vertoeft er onder de bekende zuilengalerijen. Deze koffie zal je nooit meer vergeten: je wordt bediend door obers in pak en je koffie krijg je voorgeschoteld op een zilveren dienblad. Binnen in de bar zie je prachtige ruimtes gevuld met fresco’s en spiegels, net als marmeren tafels en gestoffeerde stoelen. Je mond zal er letterlijk van open vallen.

Credits to Damiano Baschiera
Photo by Igor Oliyarnik
Photo by Andrew "Donovan" Valdivia

Turijn

Turijn wordt wel eens de koffiehoofdstad van Italië genoemd, dus een lekkere espresso van Lavazza in deze stad kan niet ontbreken. Er zijn twee leuke adresjes die op je lijstje moeten staan: Baratti & Milano op de Piazza Castello en Al Bicerin, het oudste caffè van Turijn. Als je in dat laatste adresjes bent, moet je zeker een bicerin vragen, het homemade koffiedrankje. Het is een combinatie van koffie, chocolade en slagroom en intussen zeer gekend én geliefd in Turijn.

Drinking coffee under the Italian sun

Napels


Ook in het zuidelijke Napels kan je heerlijke koffie drinken. Breng een bezoekje aan Bar de Professore om er te proeven van een caffè nocciola, een espresso met hazelnootcrème die je echt eens geprobeerd moet hebben. 

Koffie wordt dan wel eerder in Zuid-Amerika geproduceerd, toch zal hij nergens zo lekker zijn als in Italië. Italianen hebben een groot aanbod aan diverse soorten koffie, elk met hun eigen bijzondere smaak. Ze zijn echte meesters in het zetten van koffie en maken er een beleving van die je niet snel zal vergeten.

Photo by Samuel C.

post a comment