Top

Het Gardameer is en blijft één van de grootste trekpleisters van Italië. Het is dan ook een ideale locatie om met je gezin op reis te gaan en te genieten van het meer op de zandstranden rondom. Dit is echter de zuidkant van het Gardameer, heel druk en meer gefocust op toeristen. Het is de noordkant van het meer waar je pas echt de schoonheid van Italië tegenkomt. Wij geven jullie enkele tips om je kampeertrip naar het noorden van het Gardameer onvergetelijk te maken.

Credits Viviana Rishe
Credits Viviana Rishe

Het noorden

Voor wie op zoek is naar een vakantie vol avontuur, prachtig landschap en authentieke cultuur moet in het noorden van het Gardameer in Italië zijn. Hier vind je geen zandstranden, toeristen of lekker warm water zoals in het zuiden. Wat vind je hier dan wel? Adembenemende bergen, een tal van leuke activiteiten en ook rust. Als dit jou als muziek in de oren klinkt, dan vertellen we je graag meer over wat je er allemaal kan doen.

Credits photo Marco Ghirello via Unsplash

Sporten in de bergen

De bergen van het Gardameer zorgen voor de ideale omgeving om je vakantie sportief door te brengen. In het Noorden vind je de mooiste campings van Italië. Van hieruit kan je een tal van uitstappen doen, die allemaal te voet bereikbaar zijn. Hier hoef je dus geen auto te huren aangezien je veel je benen kan gebruiken! De bergen zorgen voor het ideale gebied voor de mountainbikers onder ons. Je kan dan ook een gids huren die je al fietsend door het gebergte leidt, via de mooiste routes en paden van het landschap. Verder zijn er ook vele wandelpaden die je zeker eens moet uitproberen. Ga een dagje wandelen met het gezin, pak een picknick mee en neem even de tijd om het Gardameer vanop een hoogte te bewonderen. Voor wie eerder fan is van watersport kan zich ook amuseren met surfen, kanoën, kiten, zeilen, … Alleen op het water zal je zeker niet zijn, aangezien watersport in het noorden erg populair is door de hoeveelheid wind.

Photo credits Franz Schmitt

Ontspannen in Italiaanse stadjes

De meeste campings zijn gelegen nabij een gemoedelijk Italiaans dorpje waar je even op adem kan komen. Laat de typisch Italiaanse keuken je zeker niet voorbijgaan en probeer één van de vele gezellige restaurantjes. Na je bezoek aan één van de stadjes kan je terug naar je camping vertoeven en in slaap vallen met het geluid van krekels rondom.

Zien we jullie binnenkort daar?

post a comment