Top

Op onze reis richting de Costa Brava hadden we het genoegen om te mogen logeren bij Febe en Joeri een Belgisch koppel die samen Rêve Aveyron uitbaten . Samen hebben zijn een verlaten gehucht of om het met andere woorden te zeggen een klein dorpje gekocht om mensen van bijzondere vakanties te laten genieten.

Het chambre d’hôtes heeft zijn naam Rêve alvast niet gestolen. De hele beleving start al van bij de oprijlaan om het domein te betreden. De oude brug creëert onmiddellijk een uitstraling die je heel je verblijf zal ervaren.

Aan het huis die de uitstraling heeft van een klein kasteel werden we opgewacht door Joeri en Febe en hun twee schattige en pluizige chowchows. Door onze lange rit werden we na een hartelijke en warm ontvangst rondgeleid en naar onze slaapplaats begeleid door Febe. Onze Slaapplek voor de avond bevond zich namelijk wat dieper en hoger gelegen in het bos: we logeerden namelijk in een dôme

A special place to stay for the night

Dat het in rêve al eens wat specialer mag zijn werd opnieuw bewezen met deze Lodge. In deze dôme vind je alles terug die je nodig hebt om jezelf helemaal onder te dompelen in alle rust en stilte volledig in de natuur. Je zou het niet verwachten maar deze lodge is volledig uitgerust met een buiten keuken, open haard en ook een buiten douche dit allemaal om u alle comfort aan te bieden die nodig is voor een luxueuze vakantie.

A Magical Dinner

Na ons zelf wat te settelen, begaven we ons naar het avond eten. Waar Joeri en Febe ons in de watten legden met een overheerlijke tapas plank waar enkel short chained food op te vinden was. Geen enkel product op de plank kwam van buiten een radius van 20km. Terwijl wij aan het smullen zijn van het heerlijke eten vertellen Joeri en Febe ons meer over hoe het allemaal begon voor hen.

The story of Rêve

Het startte allemaal met een advertentie op een website die er niet helemaal koosjer uit zag. Febe en Joeri besloten om het domein in het Franse Aveyron te bezoeken. Het pand stond al jaren leeg waardoor de staat van het domein volledig vervallen was. Voor Febe was dit project duidelijk niet haalbaar maar Joeri kon het toch niet loslaten. Na lange onderhandelingen met de eigenaar werden ze eigenaar van het domein in Aveyron.

In mei 2017 konden ze eindelijk verhuizen en starten aan de bouw van hun droom. Sinds mei 2017 zijn ze dan ook samen steen per steen aan de opbouw bezig van hun rêve. Ondertussen hebben ze al 2 stenen huisjes volledig terug opgebouwd en dit grotendeels uit gerecycleerde materialen. Alsook, de Dôme waarin wij verblijven deze nacht.

Het contrast met hun leven in Antwerpen is groot. Joeri, geboren in ’t Stad, was verzekeringsmakelaar. Febe, oorspronkelijk van Beringen, werkte als freelance consultant in hr en finance. Maar ook al is het geen wat ze nu doen een groot verschil met hun vorige leven. Beiden hebben ze geconcludeerd dat hun nieuwe leven in Frankrijk hen meer voldoening heeft dan hun vorige jobs.

A taste of Rêve

Dat ze een beleving willen aanbieden was opnieuw te merken bij het ontbijt. Dagelijks serveren Joeri en Febe een gezond en variërend ontbijt voor hun gasten. Ze zorgen dat de tafel goed gevuld is met verse sapjes, vlees, confituur en kazen/yoghurt van de boerderij wat verderop in de straat. Het brood van bij de lokale bakker mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Buiten al deze lekkernij worden er door Joeri en Febe ook nog verse ontbijtgerechtjes voor je klaargemaakt. Deze gerechtjes zijn klaargemaakt met eetbare kruiden, bloemen enz. Deze allemaal geplukt door Febe zelf in haar eigen moestuintje of gewoon langs de kant van de weg.

Relax at Rêve

Buiten de geweldige accommodatie en het heerlijke eten heeft rêve nog meer te bieden. Je kan de dag starten met een begeleide yogasessie of meditatie. Om daarna zoveel mogelijk van rêve te genieten kun je ontspannen op hun eigen privéstrand of in de sauna. Een wandeltocht maken in de streek om daarna een wellnessarrangement te boeken om terug tot rust te komen. Daag je liever je reisgezelschap uit voor een spelletje pettanque? dan kun je dit doen op hun eigen aangelegde petanque veld. Na een spelletje petanque kun je dan samen een glas drinken op de overwinnaar op 1 van de terrassen of zithoeken.

Leaving Rêve

Na een geweldige nachtrust en een proeving van het leven op rêve was het tijd om onze toch verder te zetten richting de Costa Brava. Joeri, Febe en de chowchow zwaaiden ons uit en we vertrokken over de iconische brug op ons nieuw avontuur.

Wij zijn volledig overtuigt van de beleving van Rêve. Wilt ook u proeven van de belevenis op rêve? Boeken kan voor minimaal 2 nachten om er voor te zorgen dat u de volledige belevenis meekrijgt.

Bedank Febe en Joeri om ons mee te nemen in jullie droom !

post a comment