Top

Doorgewinterde kampeerders zijn we zeker niet, maar we hebben wel al heel wat ervaring met reizen. Zowel bij roadtrippen als natuurreizen, is er niets fijner dan een avondje kamperen in het midden van de natuur. Plan je een roadtrip of heb je zin om eens een keertje te gaan kamperen? Dan zijn dit de belangrijkste tips !

Test je essentials uit

Denk je dat je al je essentials hebt verzameld voor je kampeertrip zoals je slaapzak? Check! Je opblaasbare matras? Check! Je tent? Zeker check! Test dan tijdens een kort weekendje weg uit of je zeker niets mist. Een lange kampeertrip van 2 weken met te weinig (of te veel spullen) is niet goed voor de sfeer to say the least. Een kleine testfase is als een minireis op zich én je bent veel beter voorbereid. Wie is hier nu een dummy?

Photo by Alice Donovan Rouse on Unsplash

Vertrek je op een campervan roadtrip? Lees dan zeker deze post waarin we uit de doeken doen hoe wij genieten van kamperen on the road.

Wees voorzien op slechter weer

In een tentje of caravan zitten als het regent, is echt niet gezellig. Maar nog minder fijn als je alleen je zomerse slippers mee hebt. Zorg dus dat je altijd voorzien bent van regenkleding en houd je natte kleding en schoenen apart van je slaapspullen. Kies dus ook voor handdoeken, regenkleding, sokken en fleece truien die snel drogen. Bij dat straaltje zonneschijn zijn ze zo op 1-2-3 terug droog.

Omarm de technologie

Kamperen heeft iets nostalgisch, iets back to the roots en dat maakt het zo magisch. Maar vaak vergeten ervaren kampeerders erbij te vertellen dat het ook zoeken is naar dat één paar propere sokken, dat je geen proper toilet ziet voor een week en dat wegenwerken werkelijk elke geplande route verprutsen. Omarm daarom de technologie en handige snufjes om je reis wat makkelijker en aangenamer te maken. Denk aan een draagbare batterij, een koptelefoon, Google maps en een camping-app waarbij je de voorzieningen van dichtstbijzijnde campings kan checken.

Ook een e-reader, een opvouwbare camping koffiezetter, stainless steel koffiekop, koelbox, een mini vuurkorf, een hoofdzaklamp, een opvouwbare afwasbak en een hangmat, maken het leven als kampeerder veel gezelliger!

Doe je research

Kamperen is gaan en staan waar je wil, maar natuurlijk heb je wel al je hebben en houwen mee. Kies daarom op voorhand enkele leuke plekken of een toffe regio waar je je graag wil nestelen. Zo hoef je niet elke dag uren te rijden, en ben je niet een hele vakantie aan het inpakken. Inspiratie nodig welke streken het bezoeken waard zijn? Check dan onze reisgids van Europa. De Costa Brava, het Baskenland, Italië en Ierland zijn maar enkele plekjes waar je heerlijk kan kamperen!

Waar trek jij deze zomer naartoe?

post a comment