Top
Kaart roadtrip Puglia - Italië

Prachtige stranden, zon en lekker lokaal eten? Dan is Puglia de perfecte plaats voor jou volgende roadtrip met de auto of zelfs met de trein. Lees ook verder voor leuke pinsterest/instagram spots!

Zalige roadtrip in Italië

Tijdens onze roadtrip door Italië konden we Puglia zeker niet missen. Het is echt de meest ideale roadtrip bestemming. Interesse om een ​​auto te huren in Italië? Huur een auto bij Sunnycars en zij compenseren op eenvoudige wijze uw ecologische voetafdruk. Of kijk bij Goboony en huur je eigen campervan. Huren bij Goboony is makkelijk en snel omdat je direct bij de eigenaar huurt. Zo wordt je roadtrip nog onvergetelijker.

Wij compenseren al onze reizen eenvoudig met Greentripper. Bereken simpelweg je compensatiebedrag en zij doen de rest.

Reis je graag met de trein? In Italië heb je goede treinverbindingen waardoor je alle mooie plekken op een ecologischer manier kan ontdekken. Dus maak je zeker geen zorgen als je geen rijbewijs hebt.

Reis tijdens het laagseizoen

Eind juli bezochten we Puglia en het was zeer warm. Maar er waren toch wat toeristen. Volgens mij, was het beter geweest om  de stad in mei, juni, september of oktober te bezoeken. Dan is het rustiger en ook aangenamer weer. Lees zeker ook ons tweede deel van de roadtrip door Puglia.

Mooie stranden in Zuid Italië Puglia

Maar nu wat meer reisdetails…

Vieste – mooiste stranden tijdens je roadtrip door Italië

Aangezien onze road trip in midden Italië begon, stopten we eerst bij Vieste. Dit was ook een van onze favoriete spots in Puglia.

Vieste is een stuk van Gargano Peninsula. Een groot deel van het hoogland van Peninsula behoort tot één van de 24 nationale parken in Italië, het nationaal park Gargano. Bovendien is het landschap oogverblindend door de hoeveelheid olijfbomen, cactussen, dennenbomen en natuurlijk de prachtige Adriatische kust.

Sommigen onder jullie kennen de Italiaanse ‘Trabucco’, een antiek vissers machine van hout. Die kan je daar vinden en het is zo mooi en groot.  

Zelfs als je veel verschillende landen hebt bezocht, weet ik zeker van dat je nog nooit zo’n mooie vissersmachine hebt gezien. De ‘Trabucco’ van San Lorenzo is een antieke traditionele machine die gemaakt werd om te vissen tijdens zware storm.

Vergeet niet om te proeven van de lekkere lokale visgerechten als je daar toch bent. De restaurants aan de rand van de kust zijn zeer rustgevend zoals een hele dag aan zee.

Viëste Italië

De ‘Pizomunno’, een mooie witte steen op het strand mag je ook niet missen!

Weet wel dat eens het donker is, je eventueel unieke dingen kan tegenkomen. Bijvoorbeeld: een groep vleermuizen vloog even rond onze auto. Of koeien en geiten die door de straten lopen. Maar je hoort ze wel komen door de bellen. (het blijf toch zenuwslopend als ze ’s nachts naar je staren met hun grote ogen).

De meeste mooiste stranden in heel Italië zijn dichtbij Vieste

De meeste mooiste stranden in heel Italië zijn dichtbij Vieste. Je kan er o.a. de Baia delle Zagare en het strand van Mattinata (of ‘la farfalla bianca, de witte vlinder) vinden.

12 Prachtige Italiaanse steden
De meeste mooiste stranden in heel Italië zijn dichtbij Vieste zoals de Baia delle Zagare en het strand van Mattinata


Polignano a Mare

“Volare oh, oh

Cantare oh, oh,oh, oh

Nel blu degli occhi tuoi blu

Felice di stare quaggiù

Nel blu degli occhi tuoi blu

Felice di stare quaggiù, con te.”

Dit zijn de songteksen van één van het meest bekende Italiaans liedje van Domenico Modugno. Wist je dat ‘blu’ in het liedje ook geïnspireerd werd door de mooie blauwe kleur van de zee in Puglia en niet enkel door een meisje met blauwe ogen.

Modugno werd geboren in 1928 in een dorpje aan de kust van de prachtige Polignano a Mare. Meer nog, daar is een drie meter hoge standbeeld van de bekendste inwoner.

Maar Poglignano is meer dan de geboortestad van Domenico. Het is ook een pinterest/instagram plekje waar je leuke foto’s kan trekken met de witte straten en pastel gekleurde ramen als achtergrond.

 Polignano a Mare - Zuid Italië
 Polignano a Mare - Zuid Italië


Alberobello: de Pinterest perfect stop tijdens je roadtrip door Italië

Alberobello, bekend als de Trulli dorp, een UNESCO werelderfgoed. We maakten een wandeling door de straten tijdens zonsondergang. Dit was de meest perfecte moment om het dorpje te ontdekken. Het is vrij gekend door veel mensen dus pas op voor de toeristenvallen en dure musea!

We aten wel lekker en goedkoop eten bij de Trullo del Conte, dichtbij de kerk. Dat moet je ook eens proberen als je daar bent.

Alberobello Puglia Italy - Travel outside peak season
Alberobello Puglia
Alberobello
Alberobello - de mooiste steden van Italië

Martina Franca

We stopten even in Martina Franca om te lunchen, een idyllisch wit dorpje met smalle straten en prachtige pleinen waar je rustig kan wandelen zonder storende auto’s. Het is ook zeer kunstzinnig door de citaten van Picasso die je overal kan zien. En we zagen voor het eerst een Italiaanse trouw (inderdaad, we zagen meerdere bruiden in Puglia).

MARTINA FRANCA - mooiste steden van Italië
MARTINA FRANCA - mooiste steden van Italië

Natuurlijk aten we ook nog lekkere gezonde salades bij Pane, Amore e Fantasia.

delicious, healthy salads at Pane, Amore e  Fantasia.

Ostuni

Ostuni, bekend as citta Bianca, is ook een pinsterest/instagram spot. We kochten daar typische handgemaakte sandalen en wandelden door de drukke straten.

Na Ostuni, reden we richting de Malediven van Salentino. Het was eerder een toeristische val, veel volk, heel luid en neon lichten. Toch hebben we daar een nacht doorgebracht, maar vertrokken heel vroeg in de ochtend om betere plekken te ontdekken.

Ostuni - mooiste steden in Italië
Ostuni - mooiste steden in Italië
Ostuni - mooiste steden in Italië

We stopten even bij Terremoto, een klein strandje, om van het warm water en strand te genieten voordat we verder reden.

Dat was genoeg voor vandaag… maar ik ben helemaal niet klaar met onze Puglia ervaring. Dus er komt zeker een deel II! Maar je kan al jouw Italiaanse road trip plannen hé! 

Mooie stranden in Zuid Italië Puglia
5 Instagram spots in Puglia, Italy
Roadtrip Italië