Top

Nog meer mooie steden en stranden in Puglia deel II. Net als deel I zal ik je hier ook veel tips en tricks geven om van je Italiaanse roadtrip of treintrip te kunnen genieten! Als je liever met de trein rondreist, raad ik je italiaRail aan

Kaart roadtrip Puglia - Italië

Heb je deel 1 van onze roadtrip door Puglia nog niet gelezen? Klik dan hier

Santa Caterina in Puglia

Santa Caterina is een mooie resort aan kust waar er weinig toeristen zijn. Je kan gaan wrakduiken of gewoon genieten van stenige stranden met turquoise blauw water.

We aten middageten bij La Pergola aan de zee. Eén van de bekende lokale gerechten was Risotto alla crema di pesce, heerlijk!

Pulsano

Ondanks het ontdekken van verschillende steden tijdens onze Italiaanse roadtrip, voelden we ons het meest thuis in Pulsano. Weinig mensen kennen dit mooi rustig dorpje. Je kan daar dus echt het Italiaanse levensstijl observeren zonder toeristen en hun fototoestel die je in de weg lopen. Je voelt het al komen, ik vond het fantastisch!

Pulsano Zuid Italië - Puglia

We werden heel warm verwelkomd door onze gastheer Jacopo van B&B Il Vicoletto. Guess what, we waren de eerste Belgen in zijn B&B sinds de opening in maart 2018 dus kregen we een fles wijn als welkomstdrankje, en nee, niet voor mij alleen. Het is zeer dichtbij het centrum waar er elke avond een dorpsfeest plaatsvindt.

Roadtrip/ Trein reizen in Zuid Italië  - Puglia

We aten twee keer bij Il Re Della Brace omdat het daar zo lekker en goedkoop was. Het restaurant heeft ook een grote terras met een oude olijfboom. Je kan zelf kiezen welk vlees je wil eten en het wordt direct klaargemaakt. Er is zoveel variatie aan salades, groenten, frietjes, … Voor maar € 19 kregen we grote porties vlees, groenten, frietjes en drank voor TWEE!

Ons ontbijt was ook typisch Italiaans: mini espresso en grote zoete stukken taart. Maar aangezien we liever gezond eten, zorgde Jacopo voor grote stukken vers fruit in de ochtend. Lekker en gezond!

Baia del Girasole

Dit is een prachtige baai waar je kan chillen met de lokale mensen. Ik daag je uit om eens vanaf een rots in het water te springen. (Weet wel dat er in Italië vooral rotsstranden zijn en weinig zandstranden)

Baia del Girasole - Zuid Italië Roadtrip

Lecce – een onmisbare stop tijdens je Italiaanse roadtrip

Lecce is een prachtige stad waar barokarchitectuur veel voorkomt. Toen we daar waren, was het heel warm, ongeveer 40 °C. Dus op straat zagen we vooral toeristen opzoek naar schaduw net als wij.

Lecce - Zuid Italië

Hoewel het zo warm was, konden we alsnog genieten van de mooie barokarchitectuur bij de kerk San Giovanni Battista, de Piazza del Duomo en het Romeinse amfitheater.

Lecce - Roadtrippen in Italië

Le Due Sorelle – een must tijdens je roadtrip door Puglia

Le Due Sorelle of de twee zusterrotsen was een typische toeristenattractie. Jullie kennen ondertussen mijn mening over toeristenattracties, maar deze was het echt wel waard. Die rotsen waren gewoon prachtig.

https://www.instagram.com/p/Bl_KQgpnFjN/?utm_source=ig_embed

Een leuk weetje over de naam: blijkbaar gingen twee zusters zwemmen tijdens zware storm en beseften dat ze niet snel zouden terugkeren naar het land. De goden hebben hen dan betoverd in die twee prachtige rotsen naast elkaar zodat ze voor altijd samen bewonderd kunnen worden.

Le Due Sorelle Puglia Zuid Italië

Torre dell’Orso

Torre dell’Orso was minder druk als Le due Sorelle. Dit was ook een leuke plek om vanaf rotsen in het mooi blauw water te springen. Het strand is omringd door grote rotsen en het zand is parelwit. Er was toch wat volk maar het is dan ook zomer in Italië.

Torre dell’Orso  Puglia Zuid Italië

Wees gerust, er zijn genoeg parkeerplaatsen dichtbij.

Matera

Aanvankelijk zouden we Matera niet bezoeken maar ik ben toch blij dat we daar gestopt waren. Matera zou gezien worden als de culturele hoofdstad van Europa in 2019. En ik vind dat het een zeer verdiende titel is.

Wanneer je zorgeloos door de oude autovrije straten loopt, kan je echt de geschiedenis van de stad waarnemen.

Matera - Zuid Italië - Puglia

De historische stad is bekend voor haar rotswoningen, sassi. Durvers kunnen zelfs in die woningen verblijven. Sommigen geloven dat Matera de derde meest onbewoonde plek is in de wereld… De eerste inwoners kwamen waarschijnlijk 7000 jaar geleden.

Probeer de Museo Nazionale Ridola te bezoeken. Daar worden tentoonstellingen gehouden over de geschiedenis van Basilicata. Omdat de sassi zo uitgebreid is, zou je best een tour boeken voor de beste ervaring. En door de informatie die je van lokale gidsen krijgt, voelt het net alsof je in de tijd terugkeert.

Dus dit was mijn lange onvergetelijke Italiaanse roadtrip. Ik had echt de juiste combinatie van avontuur, geschiedenis, ontspanning en plezier. Zou ik deze reis opnieuw doen? Zeker en vast!

Mooie stranden in Zuid Italië Puglia
12 Prachtige Italiaanse steden

post a comment