Top
Verborgen Parels in Parijs

Als je één keer in Parijs bent geweest, weet je ‘t zeker, hier kom je beslist nog terug. Elk jaar reizen er een hoop toeristen van over de hele wereld naar Frankrijk. Ons buurland heeft veel te bieden, dat staat buiten kijf, maar waarom zou je voor jouw volgende trip richting ‘la belle France’ trekken? Wel, dat lees je hier!

Hidden gems in Parijs
Mooiste plekjes in Parijs.

Romantiek in Parijs

Tijdens zonsondergang een lange avondwandeling maken met je lief langs de Seine, hand in hand dwalen door de pittoreske steegjes en een bezoekje aan een van de gezellige Franse cafeetjes aan het Louvre met de Eiffeltoren op de achtergrond voor een heerlijke Franse rode wijn? You got it! Parijs is dé liefdesstad, wereldwijd bekend om de liefdesslotjes aan de Pont des Arts en the place to be voor huwelijksaanzoeken en romantische tripjes. Maar wil je eens wat anders doen? Dan lichten wij hier alvast de verborgen pareltjes van deze op-en-top toeristenstad uit.

Shoppen 

Ben jij van het ‘shop-until-you-drop’-type? Bien sûr? Mooi, want dan kom je in Parijs zeker aan je trekken, zeker wat betreft fijne boetiekjes vol originele spullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ofr. Paris op Rue Dupetit-Thouars? Het is een authentieke boekenwinkel vol platen, kunstboeken en modemagazines. Andere tips zijn A.P.C. Surplus en Astier de Villatte voor unieke stukken. Wil je wat kleinere Franse designers steunen? Ga dan eens langs bij Heroines, L’Exception en Valentine Gauthier. De echte parisiennes zijn ook wel fan van tweedehands winkeltjes of een ‘braderie’ waarbij wat vriendinnen hun kleerkast leeghalen. Volg dus wat Franse influencers, en wie weet kan je prachtige spullen van Sandro, Louis Vuitton of Jacquemus scoren met een fikse korting.

Photo by Veronika Jorjobert
Mijn mama genoot met volle teugen van shoppen in Parijs

Musea

Parijs weet ook de cultuurliefhebber moeiteloos te boeien. Natuurlijk heb je de prachtige klassiekers zoals het Louvre en Centre Pompidou, maar ook op cultureel vlak kan Parijs iedereen bekoren. Zo heb je veel onafhankelijke kunstgalerijen en kleine fototentoonstellingen. Tot 2 januari loopt een interessante tentoonstelling van Gaudin in ‘Atelier des Lumières’. Ook bij Fondation Cartier kan je terecht voor hedendaagse kunst zoals de prachtige schilderijen van Damien Hirst (tot 2 januari) of pakkende fotografie van Latijns-Amerikaanse fotografe Graciela Iturbide (vanaf februari). De beste tip voor de echt hippe kunstliefhebbers? Dat is Fluctuart, een ‘centre d’art urbain’ gesitueerd op een boot langs de Seine aan de Pont des Invalides. Perfect om street art te bewonderen met een hapje, drankje en toffe muziek.

Vin et pain 

De Parijse foodculture viert al sinds jaar en dag hoogtij. De Franse keuken wordt dan ook wereldwijd op een voetstuk geplaatst. En terecht, want wie houdt er nu niet van een lekkere Boeuf bourguignon of een heerlijke Franse uiensoep op een herfstige namiddag met een goed glas rode wijn en als achterafje een verse chocolademousse? Lekker eten en een heerlijke wijn uit Frankrijk gaan hand in hand. Reserveer bij een typische Franse brasserie waar de locals bij zweren zoals Grand Coeur, of een hip fine dining restaurant zoals OURSIN: keuze genoeg aan heerlijk eten in Parijs! Wanneer plan jij een tripje naar deze prachtige stad?

post a comment