Top
Kythira - Griekenland - onbekend Europa - Reisblog

Wakker worden in een klein paradijs boven in de bergen. Via je terras overkijk je de prachtige blauwe zee en het oud Venetiaans kasteel. Wanneer uitbaatster Vanessa je ‘s ochtends begroet met een immense lach, een heerlijk ontbijt en je Kalimèra” (goedemorgen) wenst, weet je het wel zeker; ik ben op vakantie in Griekenland. 

Wij verbleven in het heerlijke hotel El Sol, uitgebaat door de ondernemende Vanessa en haar 21-jarige dochter. 

Kythira is een behoorlijk populaire huwelijksbestemming en El Sol is dan dé ideale verblijfplaats voor je gasten. Vanessa vertelde mij stiekem dat ze de allerbeste schoonmoeder ooit zal zijn na al die gesprekken met schoonmoeders à la “My Big Fat Greek Wedding”. 

Tip om duurzamer te reizen: kies voor lokaal uitgebate restaurants en hotels, zo weet je zeker dat je centjes wel degelijk bij de lokale bevolking blijven en een positieve impact hebben. 

Kythira: onbekend, onbemind. 

Kythira is een onbekende parel, een prachtig Grieks eiland waar je nog geen massatoerisme zal vinden zoals in Santorini of Kreta. Op Kythira wonen slechts zo’n 4000 mensen. Wel zal je er regelmatig Australisch horen want velen van de vorige generaties emigreerde naar “The Land Down Under” en komen nu terug om hun roots te vinden of familie te bezoeken. 

Volgens de oude Griekse mythologie is Kythira de geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde en schoonheid, al bestaan er verschillende theorieën over de geboorteplaats van deze Griekse schone.  

Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog

Reis buiten het hoogseizoen

Reis zo vaak mogelijk buiten het hoogseizoen. Ook in mei, juni, september en oktober zijn de temperaturen nog prima in Kythira en kan je volop genieten van je vakantie. Door te reizen buiten het hoogseizoen zorg je voor een meer continue inkomstenstroom voor de lokale bevolking en vermijd je de drukte. Het is ook vaak heel wat goedkoper om buiten het hoogseizoen te reizen. WIN-WIN!

Nog op zoek naar een toffe bestemming voor tijdens het najaar? Ga dan eens naar de regio Alentejo in Portugal. 

https://www.instagram.com/p/B24Pf3-oMIT/

Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog

 

Wandelvakantie

Kythira is dé ideale bestemming als je graag gaat wandelen op reis. Je kan er meer dan 100 kilometer aan wandelpaden vinden langsheen de prachtige kust, bergen en de meer dan 60 dorpjes. 

Bij Pyrgos House helpt Frank je graag verder om de perfecte route uit te stippelen en kan je ook Nederlandstalige begeleiding krijgen. 

Wandelen in Griekenland - Kythira

Leuke activiteiten op Kythira 

Pyrgos House is niet enkel gespecialiseerd in wandelvakanties want je kan ook een Griekse kookworkshop boeken, olijfolie proeven, leren zeep maken,..

Ben je erg avontuurlijk aangelegd? Dan kan je ook eens gaan canyoningen, zeilen, mountainbiken, zeekajakken of duiken. 

Proef de lokale keuken bij Trattamento vlakbij het strand of geniet gezellig de hele avond onder de plataanbomen bij Platanos en laat je verwennen met een Fatourada (lokale kruidenlikeur met lekkere kaneelsmaak).

Nog een lokale lekkernij die je zeker eens moet proeven is de pure tijmhoning. Trek er zondagmorgen op uit en ga rondsnuffelen op de lokale markt.  

Tip om duurzamer te reizen: kies voor ambachtelijk gemaakte souvenirs en laat de vele typische magneten die stiekem “made in China” zijn, aan je passeren.

Kythira - Onbekend Griekenland - duurzaam reizen - souvenirs
De aangename dame van het souvenirwinkeltje
Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog

Ga zeker eens op verkenning in het kustdorpje Avlemonas met zijn pittoreske baaien en romantische sfeer. Vlakbij Avlemonas kan je het grootste en mooiste strand “Paleopolis” vinden. 

Leuke tip: combineer een tripje naar Athene met enkele dagen Kythira. 

Kythira - onbekend griekenland - reisblog - duurzaam reizen
Kythira - onbekend griekenland - reisblog - duurzaam reizen

Op zoek naar de waterval van Neraida

Wat je zeker moet doen is de waterval van Neraida zoeken. Neem een handdoek en een boek mee zodat je er enkele uurtjes kan verblijven in de rust en stilte van de natuur. 

https://www.instagram.com/p/B3B8SQkoMa1/

Kythira Green

De facebookgroep “Kyhira Green” roept inwoners en toeristen op om het eiland proper te houden. “Kythira Green, Kythira Clean” helpt mensen eraan te herinneren zich te verzetten tegen het gebruik van plastic. 

Enkele tips:

 • Aanvaard geen plastic zakjes bij een aankoop
 • Accepteer geen plastic bekertjes wanneer je je meeneemkoffie bestelt. Vraag om een gerecycleerde kartonnen beker of nog beter: neem je eigen herbruikbare beker mee. 
 • Zeg steeds op voorhand dat je geen plastic rietje wil en neem je eigen duurzame rietje mee. 
 • Neem overal je hervulbare drinkfles mee! Zo makkelijk, zo milieuvriendelijk. 
 • Neem je eigen herbruikbare tas altijd met je mee. Zag je onze nieuwe eco-vriendelijke TravelRebel totebags al? 
totebag TravelRebel - Eco Conscious
Sustainable T-shirt, eco ink, eco cotton, TravelRebel, Sustainable Tourism, Travelblogger
TravelRebel Silke wearing her TravelRebel t-shirt.
Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog
Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog
Onbekend Griekenland-Attica regio - Kythira - duuraam reizen - Reisblog8

Comments:

 • Noor

  december 6, 2019

  Dacht altijd dat Griekenland een druk toeristisch land was.

  reply...

post a comment