Top
5 tips om duurzaam thuis de quarantaine door te komen

Reizen staat even op pauze. Maar door die gewonnen rust heb ik ineens veel meer tijd om stil te staan bij wat ik koop en eet en hoe ik sport. De perfecte gelegenheid om nog meer aandacht te besteden aan hoe ik duurzaam door mijn dagelijkse leven kom. Ik deel met veel plezier mijn 5 duurzame lockdowntips om verantwoord en duurzaam thuis te blijven.

Je kan niet meer duurzaam reizen in tijden van Corona. Reisblog TravelRebel geeft je 5 tips om thuis duurzaam de quarantaine door te komen

Geef zeep- en shampoobars eens een kans

Is het je ook al opgevallen nu je meer thuis bent dat je vuilniszak zich sneller vult? Alle beetjes helpen om die vuilbak en bijgevolg de afvalberg zo klein mogelijk te houden. Ik ben ondertussen een half jaar geleden overgestapt op organische zeep- en shampoobars. De stuks die ik een half jaar geleden kocht, gaan nog altijd mee. Nu je even wat minder de deur uitkomt is het jouw kans om ze eens een kans te geven. Als je haar er even aan moet wennen, heeft niemand het gezien. Voor je het weet ziet je huid en je haar er nog stralender uit en hoeft die vuilniszak een paar keer minder gewisseld te worden.

Mijn duurzame lockdowntip: de shampoo bars van Juuls voor glanzend haar dat minder snel vet wordt

Zelf groene groente smoothies maken tijdens de Corona Quarantaine. Haal je producten bij de lokale boer

Groen(t)esmoothies van de lokale boer

Ik geef het toe, op het werk en op reis haal ik bijna nooit mijn dagelijkse portie groenten en fruit. Vooral op reis laat ik me altijd verleiden door al het lekkers dat ik thuis niet kan krijgen. Maar sinds ik elke dag thuiswerk en extra veel tijd heb door de week en in het weekend, draag ik extra zorg voor mijn lichaam. Ik begin tegenwoordig elke dag met een groene smoothie vol Belgische bladgroenten, aangevuld met wat fruit. De fruitschaal en ijskast puilen ondertussen uit met appels, peren, spinazie, sla, selder en noem maar op. Na 2 weken vitamines binnengieten, merk ik echt al een groot verschil in mijn energiepeil en geluksgevoel. 

Mijn duurzame lockdowntip: verse groenten en fruit van je lokale boer via de buurderij en recepten uit 70 groene smoothies van Marjolijn Van Der Velde

Inline skaten door de stad

Ik zat even met mijn handen in mijn haar toen plots mijn wekelijkse volleybaltraining en dansles wegvielen. Wat ging ik nu doen? Lopen staat al een tijdje niet meer op de agenda door ontstekingen en fietsen is nooit mijn ding geweest nadat mijn ouders me jarenlang op fietsvakanties meenamen. Door een bevlieging eindigde ik met een paar inline skates thuis. Na een week klungelen op ontdekkingstochten in de buurt, had ik het min of meer onder de knie. Nu kan ik niet meer zonder de route van 20 kilometer die ik rond Antwerpen uitstippelde via het Ringfietspad, de Kaaien en Park Spoor Noord. 

Mijn duurzame lockdowntip: Inline skates/skeelers voor beginners en het fietsostradenetwerk van je provincie (Antwerpen in mijn geval)

Duurzaam door de corona quarantaine

Extra groen in de tuin tijdens de quarantaine

Het mooiere weer is in aantocht. YES! Ideaal dus om in de tuin te werken en om ervoor te zorgen dat jouw tuin, terras, dak of gevel voor wat extra biodiversiteit in jouw buurt zorgt. Of breek ineens een stukje tegels uit om wat extra bij te planten en zorg zo voor betere regendoorstroming en afkoeling in de zomer. De plantjes, bijtjes en je buren kunnen je initiatief alleen maar toejuichen. 

Mijn duurzame lockdowntip: plant een klimplant zoals blauweregen tegen je voor- of achtergevel en geniet binnen enkele jaren van een fantastische bloemenwaterval

Duurzaam door de corona quarantaine

Lentepoets: een duurzame propere thuis

Nu je wat meer thuis bent, merk je waarschijnlijk dat je huis links of rechts wel een extra poetsbeurt verdient. Maar in de winkel zijn de hygiëneproducten wat schaarser geworden, naar mijn gevoel. Hoe dan ook loont het om ecologische producten in huis te halen. Ondertussen vind je een ruim verantwoord assortiment in de meeste supermarktketens. Als je even dubbelcheckt kan je rekenen op plantaardige ingrediënten die niet op dieren zijn getest en die in gerecycleerde materialen zijn verpakt. Win-win-win dus!

Mijn duurzame lockdowntip: Ecover allesreiniger citroengras en gember

5 tips om duurzaam thuis de quarantaine door te komen

Tekst door TravelRebel gastblogger Silke Lamoen

Silke wilt aan de slecht geapprecieerde term YOLO een betere betekenis geven. Ze probeert in de zomer en winter telkens een verre reis te maken en misbruikt elk verlengd weekend om een uitstap te plannen. Natuur en wandelen komen in al die reizen wel terug. Dat heeft waarschijnlijk te maken met haar hond Nacho die ze geregeld meeneemt op avontuur. Van kamperen en bivakeren heeft ze ook wel kaas gegeten. Hoewel een bordje tapas met een wijntje in een charmant, authentiek hotel er evengoed prima ingaat. Haar vriend Bart vergezelt haar geregeld om de beste plaatjes met de camera en drone vast te leggen.

Lees ook haar reisverhalen van Canada, Oost-Tirol, Sri Lanka of Terschelling.

Koeien in Oostenrijk - Duurzaam reizen
TravelRebel Silke Lamoen
Sustainable T-shirt, eco ink, eco cotton, TravelRebel, Sustainable Tourism, Travelblogger
TravelRebel Silke wearing her TravelRebel t-shirt.
5 tips om thuis duurzaam de corona quarantaine door te komen
Duurzaam door de corona quarantaine

Comments:

  • Joe

    april 7, 2020

    Zorgen voor creatieve manieren met meer in groen huis is ook tof. Je kan bijvoorbeeld proefbuisjes hergebruiken vanuit laboratoria of klinieken. Zet er een 4 of 5 in een rekje en dan kan je in elk buisje een andere bloem of stengel zetten. Ziet er heel leuk uit!

    reply...

post a comment