Top
Duurzaam reizen in West-Canada: berghutten in de nationale parken

Wanneer de nationale parken in Canada tegen juni ontdooien, heb je zo’n 4 maanden om ervan te genieten. Banff, Jasper en Glacier National Park lokken duizenden bezoekers met hun gletsjers, wilde bloemen en azuurblauwe meren. Heb je meer zin om Canada op jezelf te ontdekken? Laat je dan verrassen door mijn minder gekende tips.

 

Ga vissen met een local

 

Vancouver Island staat bekend voor de walvissen en orka’s die er elk jaar migreren. Je kan in elke stad dan ook een rondvaart boeken op een bootje of zodiac om ze op te speuren. Wil je voor de authentieke ervaring gaan? Ga dan ’s morgens vroeg vissen met een van de locals. Die toont je gegarandeerd de beste plekjes om wolven en beren te zien. Ondertussen zwemmen de walvissen om je heen terwijl je een zalm binnenhaalt. Als je wat geluk hebt, vang je ook enkele zeebaarzen die je later aan de arenden kan voeren. Na 5 uur dobberen ken je de wildste verhalen van je gids en ga je naar huis met een lekkere portie vis om op de barbecue te gooien. Vergeet niet op voorhand een visvergunning aan te vragen en de optie zalm aan te vinken.

Duurzaam reizen: Walvissen spotten in West-Canada

Foto door Bart De Ren

 

https://www.instagram.com/p/B0htT6LIEVM/

Bezoek een provinciaal park

 

De natuur in Canada is oneindig en dus zeker niet beperkt tot de nationale parken. Er zijn meer dan duizend minder bekende provinciale parken waar het een pak rustiger is. Je gaat er zeker niet minder genieten van de fantastische natuur. Geniet van een gratis natuurlijke hot spring of laat je verrassen door een eland tijdens je wandeling. De bekende hot springs lijken trouwens vaak meer op het openluchtzwembad achter de hoek dan op een natuurfenomeen. Mijn favorieten provinciale parken zijn ongetwijfeld Wells Gray Provincial Park en Strathcona Provincial Park. 

Duurzaam reizen in Canada: Wells Gray Provincial Park en Strathcona Provincial Park.

Silke Lamoen aan het genieten van West-Canada

 

Camper huren via Camptoo

Slaap in een berghut

 

De meeste hotels en campings in West-Canada zijn al weken op voorhand volgeboekt in het hoogseizoen. Wat je niet altijd op voorhand kan boeken, zijn de berghutten in de nationale parken. Die moet je de dag zelf gaan reserveren in het park. Vraag je backcountry pass aan, pak je kampeerspullen in en waag het erop. De Canadezen boeken hun uitstapjes trouwens ook graag op deze manier tijdens de drukste maanden. Wil je je echt helemaal afzonderen? Overweeg dan een meerdaagse tocht.

Duurzaam reizen in West-Canada: berghutten in de nationale parken

Foto door Bart De Ren.  TravelRebel Silke Lamoen in West-Canada

 

Kies voor zonsondergang aan Moraine Lake

 

Een meer dat je niet mag missen op je tocht door West-Canada is zonder twijfel Moraine Lake. Jammer genoeg sta je op de parking soms al vanaf half 6 ’s ochtends aan te schuiven. De rest van de dag blijft de parking gesloten. Daarom raden de meeste reisgidsen je aan om goed op tijd te vertrekken. Blijf beter gewoon lekker liggen, verken de wandelingen rond Lake Louise en kom ’s avonds terug. Er staat gegarandeerd minder volk en de lichtinval is nog magischer. 

Duurzaam reizen in West-Canada: Kies voor zonsondergang aan Moraine Lake

TravelRebel Silke Lamoen & Bart in West-Canada.

 

https://www.instagram.com/p/B0pro6nnrHG/

Ga wijnproeven in Okanagan Valley

 

Okanagan Valley is gekend voor zijn warme klimaat en goede wijn. Het is ook de perfecte stop tussen Vancouver en de Rocky Mountains. Sla hier een voorraad wijn in voordat je de bergen intrekt of bekom even na een paar weken stevig wandelen. Er zijn genoeg lokale wijnboeren die je met veel enthousiasme alles vertellen over hun plekje in de zon. Op de weg tussen de verschillende domeinen vind je overal kraampjes met lekkere kersen of perziken. Geloof me maar als ik zeg dat het fruit er absoluut onweerstaanbaar is.

Duurzaam reizen in West-Canada: wijnproeven in Okanagan Valley TravelRebel

Foto Bart De Ren & TravelRebel Silke Lamoen in West-Canada

 

Visum Canada

Om te reizen in Canada hoef je geen visum te hebben maar wel een eTA.

Een eTA Canada is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Canada te mogen vliegen. Een eTA aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en de kosten bedragen €19,95 per persoon. Hier kan je alvast een aanvraagformulier vinden voor je eTA.

 

TravelRebel Silke

Silke wilt aan de slecht geapprecieerde term YOLO een betere betekenis geven. Ze probeert in de zomer en winter telkens een verre reis te maken en misbruikt elk verlengd weekend om een uitstap te plannen. Natuur en wandelen komen in al die reizen wel terug. Dat heeft waarschijnlijk te maken met haar hond Nacho die ze geregeld meeneemt op avontuur. Van kamperen en bivakeren heeft ze ook wel kaas gegeten. Hoewel een bordje tapas met een wijntje in een charmant, authentiek hotel er evengoed prima ingaat. Haar vriend Bart vergezelt haar geregeld om de beste plaatjes met de camera en drone vast te leggen.

https://www.instagram.com/p/B0SEzFpH7er/

https://www.instagram.com/p/B1OJDVBIO0G/

“Moederziel alleen door Angkor Wat scooteren of door afgezonderde grotten en gezonken schepen duiken geven me een kick. Van de zon over Petra te zien opkomen, zonder een toerist te zien, word ik dan weer muisstil.”

“De wereld is een te gekke plek. Je moet gewoon de tijd nemen om hem te ontdekken.”

 

post a comment