Top
Nutchel cosy cabin in Martelange

Het is geen toeval dat slow travel en vakantiehuisjes in België dit jaar plots enorm populair werden. Maar eigenlijk hebben ze al jaren hun charme én vind je sinds kort ook enkele unieke concepten verspreid over België. Één van die concepten is dat van cosy cabins in de natuur van België. En bij Nutchel, tegen de grens met Luxemburg, kan je heerlijk tot rust komen in zo’n cabin. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken om gelukkig te zijn.

Waarom je cosy cabins absoluut een kans moet geven

Je huurt een cosy cabin niet om gewoon snel te overnachten in de buurt van je bestemming. Zo’n cabin is een hele ervaring waarbij het net belangrijk is om de tijd te nemen om er 100 % van te genieten. Activiteiten in de buurt zijn fijn. Maar het is zeker even fijn om op tijd terug te komen naar de cabin. Je maakt het haardvuur aan, zet de ketel op voor thee en leest voor de eerste keer in tijden nog eens een goed boek.

Slow travel in cabin van Nutchel

Daarnaast is het belangrijk om onder lichte dwang ook eens te ervaren hoe fijn het kan zijn zonder tv en elektrische verlichting ‘s avonds. En zonder alle stoorzenders die je gewoon bent in je dagelijkse leven. Less is more zeggen ze. En dat is hier zeker waar.

De slow travel ervaring bij Nutchel

Op het domein van Nutchel in Martelange neem je een stapje terug naar de basis. Bij de receptie krijg je een lichtje en je sleutel mee. Vervolgens wordt je met een elektrisch golfkarretje met al je bagage aan je cabin in het bos afgezet. Na enkele minuten baadt je cabin in het licht van olielampen, kaarslichtjes en je haardvuur. Dat maakt alles onmiddellijk gezellig en intiem. Dan ontdek je de duurzame, lokale attenties op de eettafel en kan je je geluk niet op.

Cosy cabins van Nutchel
Gezellige sfeerverlichting wijst je de weg op het domein
Biologische, handgemaakte kokoszeep uit België
Biologisch, handgemaakt én lokaal: wat een attentie!

Een warmwaterkruik houdt je bed lekker warm tot ’s ochtends en een ontbijtmand met lekkere lokale producten zorgt ervoor dat je je dag helemaal zen kunt beginnen. Het Nutchel-team helpt je trouwens met al je vragen over de cabins en de omgeving.

Slow Travel in België - cosy cabins - nutchel

Wie neem je mee naar de cabin?

Eigenlijk kan je in de cabins van Nutchel met elk soort gezelschap terecht. Een romantisch weekend met je lief wordt extra gezellig door de sfeerverlichting en extra tijd die je aan elkaar kan besteden. Ook met de vrienden kan je ’s avonds gezellig barbecueën voordat je bijpraat in de hot tub. En voor kinderen is het helemaal een feest om van het ene bed naar het andere te klimmen en een kamp voor de deur te bouwen. Als je je trouwe viervoeter niet kan thuislaten is die trouwens ook meer dan welkom.

Wandelen in de omgeving van Martelange

Toen wij in de cabins verbleven was het nog volle coronatijd en kozen we enkele uit de hele hoop bijzonder mooie wandelingen in de omgeving. Vanuit je cabin wandel je op een kwartiertje naar het centrum van Martelange waar 7 wandelingen door de regio lopen tussen de 3,3 en 15,5 kilometer. Sommigen passeren ook naast het domein van Nutchel. Wij combineerden de Promenade de l’Oeil qui Chante van 6,8 kilometer met de Promenade des Souvenirs van 4,7 kilometer. Beiden een absolute aanrader.

Zicht op het dorpje Radelange tijdens de wandeling
Zicht op het dorpje Radelange tijdens de wandeling

Aangezien het domein net tegen de grens met Luxemburg ligt, ben je op een kwartiertje met de auto aan het dorpje Insenborn. Daar kan je een wandeling van 6,9 km naast het meer Lac de la Haute-Sûre doen. Naast adembenemende uitzichten vanop het uitkijkpunt, geniet je ook van uitgestrekte kiezelstranden naast het meer en heerlijke paadjes door het bos.

Uitkijkpunt aan het Lac de la Haute-Sûre in Luxemburg
Uitkijkpunt aan het Lac de la Haute-Sûre in Luxemburg

Je kan, in andere omstandigheden, ongetwijfeld genieten van de musea en stadjes in de buurt. Voor de sportievelingen valt er ook nog een heleboel te beleven zoals kajakken, klimmen, langlaufen, zwemmen en meer. Op de website van Nutchel vind je heel wat inspiratie voor activiteiten in de buurt.

Praktisch

  • Je kan de cabins voor een midweek of een weekend boeken vanaf zo’n 180 euro voor 2 nachten.
  • Gezien de populariteit boek je best enkele weken op voorhand, zeker voor de weekends.
  • Geen zorgen over je bagage, een elektrisch golfkarretje brengt je vlot en geruisloos naar je cabin.
  • De badkamer is volledig uitgerust met een toilet, wasbak en warme douche.
  • Breng schoenen mee die vuil mogen worden en voorzie een extra trui tijdens koude maanden.
  • Breng je eigen eten mee of reserveer een van de heerlijke ontbijt- of barbecuemanden met lokale producten in duurzame verpakkingen. Eerlijk, de choco is verslavend.
Ontbijtmand in de cosy cabin
Ontbijtmand in de cosy cabin

Hoe maak jij het verschil met slow travel in een cabin?

Geef de elektrische auto een kans om je te verplaatsen naar je cabin. Voor autoreizen binnen België is en blijft dat een haalbare en milieuvriendelijke optie.

Denk na over wat je koopt en inpakt voordat je op reis vertrekt. Haal inspiratie uit onze meest duurzame inpaklijst voor op vakantie.

Je maakt ook al een verschil door alles op te zoeken via de website Ecosia in plaats van Google. Ecosia investeert 80% van haar omzet in het planten van bomen. Zoek dus vooral lekker veel op voorhand op en voel je niet slecht als je op advertenties doorklikt!

Slow Travel in België - tot rust komen bij Nutchel
bijzonder overnachten in België - nutchel cabin - tiny house Belgium

post a comment