Top
Reisbestemmingen 2023

Over de reistrends voor 2023 werd al heel wat geschreven. Zo zouden we dit jaar wat meer op onze centjes letten en budgetbewuster reizen. Kortingen scoren en vroeg boeken zijn de nieuwe trend. Daarnaast zouden we ook meer op zoek gaan naar avontuur en andere culturen om helemaal uit onze comfortzone te treden. Volg jij deze reistrends of doe je liever je eigen ding? Ik vind het wel fijn om zelf de trend te bepalen, dus in dit artikel wil je ik graag mijn favoriete reisbestemmingen voor 2023 meegeven. 

Griekenland

Griekenland, het land van feta, ouzo en de sirtaki. Dit land, met hoofdstad Athene, is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest. Veel mensen gingen eerder al naar Athene, Rhodos of Kreta. Maar wist je dat Griekenland zo’n 6.000 eilanden heeft? Waarom zou je dan naar een eiland met massa’s toeristen gaan? Karpathos, bijvoorbeeld, is helemaal niet zo bekend maar wel ontzettend mooi. Het ligt bovendien niet zo ver van Kreta, dus van daar kan je makkelijk een bootje naar de eiland nemen. Vanuit Alexandropoulois vaar je twee uur naar het groene eiland Samothraki in het noordoosten van de Egeïsche Zee. Dit onbekende eiland met kloven en watervallen is hét droomeiland voor wandelaars en natuurliefhebbers.

By Johnny Africa

Tanzania

Wil je op reis gaan buiten de grenzen van Europa en ben je een groot dierenliefhebber? Dan staat een safari in Tanzania wellicht al langer op je bucketlist. Dit land is dan ook een echte safaribestemming en de kans dat je de Big Five kan spotten is heel groot. Bovendien kan je hier ook de hoogste berg van Afrika beklimmen, de Kilimanjaro. Durf jij het aan? Ken je daarnaast ook de Ngorongoro krater? Deze krater van wel 17 kilometer is een ingestorte vulkaankegel, waarschijnlijk 2 à 3 miljoen jaar geleden ontstaan nadat een vulkaan uitbrak en instortte. Je trekt best naar Tanzania in de drogere seizoenen, namelijk december tot februari en juni tot oktober. Vanaf Tanzania kan je ook perfect naar de witte parel stranden van Zanzibar trekken, voor een mooie combinatie van avontuur en romantiek.

Drone shot by Charlotte Noël Overnachten aan de voet van de Kilimanjaro
Drone shot by Charlotte Noël Overnachten aan de voet van de Kilimanjaro
Drone shot by Charlotte Noël Overnachten aan de voet van de Kilimanjaro
Drone shot Kilimanjaro by Charlotte Noël
TravelRebel Charlotte Noël overnacht bij de Masai in Tanzania
Overnachten bij de Masai

Kenia

Ook een rondreis in Kenia, buurland van Tanzania, moet je doen als je op het Afrikaanse continent bent. Het Masai Mara natuurreservaat is één van de bekendste in de regio en is perfect om de ‘Grote Trek’ te bewonderen in juli tot oktober: duizenden gnoes en zebra’s doorkruisen dan Kenia en Tanzania op zoek naar groene velden en voedsel. Om dat van dichtbij mee te maken, is een onvergetelijke ervaring. Maar in Kenia kan je ook inheemse volkeren ontdekken, zoals de Masai. Ga met je gids te voet op stap zoals de Masai en ervaar de ware schoonheid van de cultuur en natuur van Kenia.

Leeuwenfamilie – Foto door Charlotte Noël
African prints - Kenia
Foto door Charlotte Noël

Madeira

Tot slot laat ik je graag kennismaken met een eiland dat ook wel ‘de eeuwige lente’ wordt genoemd: Madeira. Het Portugese eiland kreeg deze naam omwille van zijn immens hoge kliffen die uit de zee oprijzen. Bovendien is dit eiland heel groen en vind je er zwart lavazand. Dit eiland wordt trouwens ook het bloemeneiland genoemd, omdat je er heel wat exotische bloemen vindt. Het milde klimaat maakt dit de ideale bestemming, zowel voor zonnekloppers als voor natuurliefhebbers. Nog zo’n topactiviteit die je hier kan doen: dolfijnen en walvissen spotten bij zonsondergang. De kapitein van het bootje waarmee je de Atlantische Oceaan opgaat, zal er alles aan doen om het leefgebied van dolfijnen en walvissen niet te verstoren. Respect voor fauna en flora dragen Madeirezen dan ook hoog in het vaandel.

post a comment