Top

Vliegschaamte, heb je er al eens van gehoord? Verre reizen maak je met het vliegtuig, maar meer en meer mensen zijn beschaamd het vliegtuig te nemen omdat dit transportmiddel ontzettend slecht is voor het milieu. Dit betekent niet dat we niet meer mogen vliegen of op reis gaan, Maar er zijn wel aantal dingen die je kan doen zodat je zo duurzaam mogelijk gaat reizen. We geven je enkele tips om zo duurzaam mogelijk te reizen .

Duurzaam Transport

Wie duurzaam wil reizen, kan een reisorganisatie onder de arm nemen die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Organiseer je je reis liever zelf? Dan kan je om te beginnen de verschillende transportmogelijkheden vergelijken en de meest duurzame kiezen. Het staat als een paal boven water: met het vliegtuig reizen is heel vervuilend voor het milieu, Maar om een overzeese bestemming te bereiken heb je vaak geen andere keuze. Tegenwoordig bestaan er al heel wat websites waarmee je de CO2-uitstoot van je vliegreis kan compenseren. Of je betaalt aan je vliegmaatschappij een extra bedrag bovenop de reissom waarmee zij dan aan klimaatcompensatie zullen doen.

Bevindt je bestemming zich dichter bij huis? Overweeg dan om de trein te nemen in plaats van de auto. Met de nachttrein reis je op een snelle en milieuvriendelijke manier naar diverse Europese steden. Bestemming bereikt, maar wil je ter plekke ook wat uitstapjes doen? Laat de taxi links liggen en gebruik het openbaar vervoer, zoals de metro. Beter nog: ga te voet naar dat mooie kerkje als de afstand niet te groot is. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Je zal het aantal stappen op je smartwatch aanzienlijk snel zien stijgen.

Duurzame Accommodatie

Nu je weet waarheen je duurzaam zal reizen en hoe je er op de meest duurzame manier zal geraken, moet je nog een ecologische accommodatie kiezen. Kamperen is de meest milieubewuste vorm als het op logeren aankomt. Wie met een mobilhome of caravan reist, kan zonnepanelen op het dak installeren om volledig zelfvoorzienend te zijn. Verder check je ook best even de camping waar je verblijft: is deze milieuvriendelijk? Zie je het keurmerk Green Key?

Zie je deze dingen, dan mag je erop vertrouwen dat deze campings rekening houden met het milieu en hun impact maximaal beperken. Hier kan je met een gerust hart je tent opzetten. Schrik voor koude nachten? Een extra dikke trui van Stone Island aantrekken en dat probleem is opgelost. Slaap je toch liever in een B&B of op hotel? Kies dan eentje waar groene energie wordt gebruikt en waar milieuvriendelijkheid, biologische producten en duurzame materialen centraal staan.

Veel plezier op jouw duurzame reis!

post a comment