Top
Duurzaam reizen - CO2 compensatie - TravelRebel - Kalmthoutse heide - Eco reizen

Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe reizen. Maar welke bestemmingen en reizen zijn anno 2019 een must? Reisblogger Charlotte Noël van TravelRebel schotelt je zes leuke reistrends voor!

Originele versie gepubliceerd van deze reistrends op de website van A.S. Adventure

Reistrends 2019 - TravelBlogster Charlotte Noël

1. Duurzaamheid als norm en niet als reistrend

Volgens reisblogger Charlotte is duurzaamheid niet zozeer een trend, wél de norm voor alle reizen die ze onderneemt. Als reisblogger van TravelRebel.be gelooft ze dat ze samen met alle andere influencers de kracht heeft om een positieve stempel te drukken op de sector.

“Ik zie mezelf niet als een eco-warrior, wel als ethisch duurzaam avonturier”, vindt ze. “Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties toont aan dat, van elke 100 dollar die een toerist spendeert, amper de helft in de lokale economie blijft. Een spijtige zaak.”

Charlotte Noël is ervan overtuigd dat elke reiziger zijn of haar duit in het zakje kan doen. Onder meer door ook op reis zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. “Zeg nee tegen plastic rietjes en neem je eigen exemplaar mee”, suggereert ze. “Kies voor reiskledij uit duurzame materialen of gerecycleerde PET. En vooral: voorzie je eigen drinkfles in plaats van plastic flesjes uit de winkel te kopen!

Ik wil alle reizigers meegeven dat het 5 voor 12 is: we moeten nú veranderen als we willen dat de volgende generatie ook de kans krijgt om de inspirerende wereldbol te verkennen.”

“We moeten nú veranderen als we willen dat de volgende generatie ook de kans krijgt om de inspirerende wereldbol te verkennen.”

Reistrends door Travelblog Charlotte Noël

2. Trending landen volgends reisblogger Charlotte

De grote vraag die door vele hoofden spookt: waar trekken we in 2019 best heen? Charlotte spreekt uit eigen ervaring wanneer ze Nicaragua naar voren schuift. “Door de politieke situatie kende het land een enorme daling in toerisme”, vertelt ze. “Maar laat dat je zeker niet tegenhouden: met het felblauwe water en de ongerepte natuur is het er onbeschrijflijk mooi en aangenaam vertoeven.

Een andere bestemming die trending is, is Sao Tomé e Principe aan de Afrikaanse westkust. Het is een groene parel die ook wordt vermeld in de top 10 van Lonely Planet. In diezelfde lijst vind je trouwens ook Belize terug: een must voor backpackers die op zoek zijn naar een Centraal-Amerikaans gevoel!

https://www.instagram.com/p/BrTGiUEFEAn/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BtB0OzDlzrc/?utm_source=ig_embed

3. Trending citytrips

Citytrips blijven het goed doen in 2019. Charlotte stelt dat Marrakesh momenteel erg populair is, wat niet snel zal veranderen. “Een drietal weken geleden was ik er ook, en ik heb er echt genoten van de levendige souks, medina en heerlijke hammam”, vertelt ze.

Verder mogen ook een aantal Europese bestemmingen niet ontbreken. Charlotte raadt Kopenhagen aan, waar je tussen je bezoekjes aan de schattige vissersdorpjes een waaier van natuurparken terugvindt. En volgens Charlotte is er meer. “De gezelligheid van deze Deense hoofdstad onder een laagje sneeuw, verpakt in dikke sjaals & mutsen, hippe thee- en koffieadresjes maken van Kopenhagen een topper”, klinkt het.

Maar laten we ook Berlijn niet vergeten: “Ik heb er een tijdje gewoond, dus ik kan iedereen aanmoedigen om er ook te leven als een local. Pas dan zal je echt die unieke vibe voelen die er heerst.”

Wenen is een duurzame topbestemming en zet erg in op hernieuwbare energie, e-mobiliteit, afvalmanagement en waterbeheer. “Wist je trouwens dat je er een duurzame wolkenkrabber kan vinden die voor ruim 76 procent uit hout bestaat? Zo werd er 2.800 ton aan CO2-uitstoot bespaard vergeleken met een betonnen gebouw van dezelfde grootte.”

Marrakech - TravelRebel - Reistrends 2019

4. Reizen met de camper

Benieuwd naar een nieuw soort reizen? Wie weet is een reis met de camper dan wel iets voor jou. Reisblogger Charlotte deed het al door Frankrijk, Spanje en Portugal, al kan je natuurlijk ook buiten Europa een camperreis doen.

Nieuw-Zeeland, West-Amerika en Canada zijn de uitgelezen bestemmingen voor zo’n camperreis”, beaamt Charlotte. “Het geeft je eindeloos veel vrijheid om te reizen op jouw eigen tempo én je wordt er helemaal één met de natuur.”

Selfdrive Africa São Tomé

5. Ouder-kindreizen

Quality time met zoon- of dochterlief (of met je ouders)? Ouder-kindreizen winnen aan populariteit. Een ideaal moment om ervaringen op te doen met het hele gezin! “Zulke ervaringen staan garant voor herinneringen die niemand je ooit nog afpakt”, klinkt het bij travelblogger Charlotte. “Ik probeer zo vaak ik kan trips met mijn mama te maken, of ik ga motorrijden of snowboarden met mijn vader. Een must!”

La Mama & Charlotte

6. Nanovakanties

Je van het in 2019: nanovakanties! Dat zijn zeer korte tripjes die je dichtbij huis kan doen, of net wat verder weg. Een concert- of theateravond met hotelovernachting, waarna je de volgende dag een nieuwe stad bezoekt, bijvoorbeeld. “Ideaal voor wie geen tijd kan maken voor grote reizen. Een kleine kleine uitstap kan evengoed avontuurlijk zijn”, besluit reisblogger Charlotte.

“Ideaal voor wie geen tijd kan maken voor grote reizen. Een kleine kleine uitstap kan evengoed avontuurlijk zijn”

Kalmthoutse Heide BelgiumReistrends: duurzaam reizen, nano vakantie, vader dochter trip, camper vakantie

Duurzaam reizen - reis trends 2019 TravelRebel Belgische reisbloggerOuder Kind reizen - reis trends 2019

Reistrends 2019 Nano vakanties

Travel Trends 2019 - Reistrends

post a comment