Top
drukste en meest toeristische plek van Kopenhagen heen, al is het toch leuk ook dit even gezien te hebben. De gekleurde huisjes en de mooie schepen zijn het beeld wat je in je hoofd hebt als je naar Kopenhagen komt.

Alex Malone van Digital Nomad platform Meetings in the Sun is ondernemer, reiziger en combineert beiden als Digital Nomad. Ze gaat regelmatig op stedentrips binnen Europa waarbij ze haar werk meeneemt, maar ook de tijd neemt om een stad te ontdekken. Dat doet ze elke keer op haar eigen manier. Deze keer gaat ze op de fiets door Kopenhagen en deelt haar hidden gems, die ze al fietsend ontdekte. 

https://www.instagram.com/p/B0yi8A0gexy/

Ik bevestig het cliché van Nederlanders, maar ik zweer er echt bij: dé manier om een een stad in een korte tijd te ontdekken en heerlijk je eigen pad te volgen is op de fiets. Het is overigens niet alleen een manier om in een korte tijd veel te zien, maar het zorgt er ook voor dat je het gevoel krijgt echt onderdeel te zijn van de stad. Nu is Denenmarken een land waar de fietscultuur minstens net zo groot is als in ons eigen Nederland en is het huren van een fiets in Kopenhagen dus een beleving op zich. In deze blog vertel ik je hoe/waar je gemakkelijk en goedkoop een fiets kunt huren en deel ik onze route, die ik ten zeerste kan aanbevelen aangezien we de hele stad met allerlei toffe stops gezien hebben. Maar hee, volg vooral niet helemaal mijn route en neem lekker die links of rechts dat spannende straatje in, als jij daar zin in hebt! 

DIT IS DÉ ROUTE DIE JE MOET FIETSEN ALS JE IN KOPENHAGEN BENT!

Niet Alex in Kopenhagen maar Ciska, Elke & Charlotte. Foto uit de oude doos tijdens een girls trip in Kopenhagen enkele jaren geleden.

Fietsen door Kopenhagen – waar huur ik een fiets?

Donkey Republic

Ongeacht in welk hotel of welke wijk je ook verblijft, je fiets huren bij Donkey Republic is altijd een goede optie. Dit zijn de oranje fietsen die je overal tegenkomt. Je download de app, deelt je gegevens, kijkt waar er één in de buurt staat en unlocked deze met je mobiel. Voor 110 kronen (€17) is de fiets 24 uur van jou.

Wij huurden met Donkey Republic en vonden het echt een topsysteem! Wat ik ook echt ideaal vind: het mobielsteuntje voorop je fiets. Ik had namelijk een hele route met 7 verschillende stops in mijn maps app klaargezet en die konden we zo mooi volgen! De route staat hieronder beschreven:

Beginpunt: het centraal station Kopenhagen

Wij beginnen bij ons hotel Astoria, wat vlak naast het centraal station van Kopenhagen zit. Vanuit hier fietsen we langs Tivoli, het pretpark wat midden in de stad ligt. We fietsen over de brug richting Winkelcentrum Fisketorvet, omdat je vanaf hier de tofste fietsbrug van Kopenhagen meepakt. 

Navigatiepunt 1: Winkelcentrum Fisketorvet

Mocht het niet zo’n lekker weer zijn kun je hier stoppen om te shoppen. Wij fietsen vanuit hier vrolijk door, want hier begint de iconische Snake Bridge. Een brug alleen voor fietsers die hoog over het water een slingerroute maakt naar de overkant van het kanaal. Ik heb veel fietspaden in mijn leven gehad, maar deze brug is een beleving op zich. 

Navigatiepunt 2: Wecycle

Vanuit hier fietsen we langs het water richting onze eerste koffiestop: Wecycle. Rechts van ons verbazen we ons over de prachtige architectuur en onderweg komen we verschillende interessante dingen tegen die onze aandacht trekken, zoals een oude treinwagon vol graffiti en één van de vijf locaties van de gratis boekenruil-kraampjes die Kopenhagen rijk is.

Navigatie punt 3: Kayak Bar

Na een lekker bakje koffie fietsen we langs de Kayak Bar. Opnieuw zijn we hier gestopt voor een drankje. Het uitzicht vanuit het charmante tentje, het water en iconische gebouwen is prachtig. Mocht je Kopenhagen vanuit het water willen bewonderen, kun je hier, zoals de naam al zegt, een kayak huren.

Navigatie punt 4: Nyhavn

Wij fietsen snel door de drukste en meest toeristische plek van Kopenhagen heen, al is het toch leuk ook dit even gezien te hebben. De gekleurde huisjes en de mooie schepen zijn het beeld wat je in je hoofd hebt als je naar Kopenhagen komt.

Tip: wil je een traditionele lunch? Maak dan een klein ommetje naar restaurant Told & Snaps. Probeer één van hun heerlijke smørrebrød creaties en als je durft: spoel hem weg met eigengemaakte snaps. Een gouden combinatie wel!

drukste en meest toeristische plek van Kopenhagen heen, al is het toch leuk ook dit even gezien te hebben. De gekleurde huisjes en de mooie schepen zijn het beeld wat je in je hoofd hebt als je naar Kopenhagen komt.

Navigatie punt 5: Lunch @ Un Mercato

Kopenhagen is een dure stad, maar er zijn een paar plekken waar je prima kunt eten voor weinig geld. Told & Snaps die ik hierboven noemde, zou ik niet perse goedkoop noemen. Wij lunchten er voor zo’n 50 euro. Vind je dat te duur, fiets dan door naar Un Mercato. Zoals de naam al zegt ligt deze fijne spot in een markt waar je allerlei gerechten kunt proeven.

Wij eten wat Aziatische hapjes bij Lélé en nemen vervolgens ook het lunchmenu bij Un Mercato. Voor slechts 115 Kronen hebben we een glas wijn, een goed gevulde sandwich met rozemarijn frietjes en truffelmayonaise. Wij nemen er ook nog risottoballetjes bij, maar deze zijn eigenlijk een beetje flauw. Dus als ik jou was zou ik die weg laten en als dessert een typisch Deens toetje op de markt pakken (zoals een Flødeboller – een zoete lekkernij die wij nog kennen als “negerzoen”) of bij de bakker op de hoek waar ze allerlei super lekkere “Danish” baksels verkopen. Vooral het kaneelbroodje met bakkersroom én chocolade is er één om je vingers bij af te likken!

Navigatie punt 6: Jagtvej 69 (Peace 69)

Laat ik je alvast vertellen: ik weet niet precies wat we hier moesten vinden toen we het navigatiepunt bereikt hadden. Maar de weg er naar toe was leuk en het is een ander soort Kopenhagen als wat je tot nu toe gezien hebt. Een stuk rauwer en rommeliger. Dat klinkt misschien niet aanlokkelijk, maar waar de stad rauwer wordt lijkt meer ruimte te zijn voor creativiteit. Daarom vind je hier veel verschillende toffe barretjes en cafeetjes. Genoeg plekjes dus voor spontane (extra) stops! 

Navigatie punt 7: Superkilen Urban Park, adres: Heimdalgade 

Dit punt had ik zelf toegevoegd, omdat ik dacht hier vette street art aan te treffen. Je komt hier aan op een rood geverft plein, en ik denk serieus dat dit de street art was die bedoeld werd. Daar hoef je het dus niet voor te doen, maar ook hierbij: de route er naar toe is tof en als je verder gaat over het fietspad kom je door een skatepark. Tussen de bomen vind je hier de charmante koffiebar Friheden. Als Digital Nomad ben ik gelijk benieuwd! Friheden is een fijne werkplek, er is lekkere koffie en de rabarber limonade is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook fantastisch uit. Mocht je nog ruimte hebben voor een nieuw drankje of een kleine snack dan is ook Friheden een goede optie voor een stop. 

Navigatie punt 8: Sneaker store Rezet

Het laatste punt wat ik toevoeg aan onze fietsroute is de Rezet Sneakerstor. Zij zijn de grootste en meest toonaangevende sneakerstore van Denemarken, met allerlei limited editions en vette modellen. Daarbij heeft bijna elk filiaal een sneaker museum in de meest charmante vorm; één of twee kleine ruimtes achter glas waar een uniek paar sneakers tijdelijk tentoon wordt gesteld, met daarbij het verhaal achter de schoen. 

Vanuit daar fietsen we terug naar ons hotel Astoria,  waar ze elke dag van 17:00 tot 18:00 gratis (lekkere!) wijn serveren. We proosten op een geslaagde dag fietsen door Kopenhagen!

https://www.instagram.com/p/BzxAANGgH-Q/

Wil je meer weten over hoe je werken en reizen kunt combineren bijvoorbeeld door een citytrip naar een Europese stad? Of wil je als (startende) ondernemer een eerste stap maken door een keer mee te gaan op een workation? Check Meetings in the Sun voor meer informatie of volg deze Digital Nomad community op Instagram. 

ontdek kopenhagen op eigen houtje - dit is de route die je moet fitsen als je in kopenhagen bent

post a comment