Top

Als we iets positiefs kunnen toeschrijven aan de coronacrisis, dan is het wel dat mensen opnieuw hebben geleerd om te genieten van al het moois in eigen land. En dat is mooi meegenomen want waarom zou je niet kiezen voor een uitstap in een boeiende stad, al dan niet gecombineerd met wat lekkers? Wij gidsen je alvast doorheen enkele mogelijkheden.

Zoë Gaya

Grootsteden bezoeken

Op je verlanglijstje staat misschien al een tijdje om een grootstad te bezoeken, maar dan eens op een andere manier. Vaak staat een museumbezoek op het programma gevolgd door een gezellig diner in een leuk restaurant. Zo kun je in Brussel genieten op de Grote Markt en heb je eigenlijk twee vliegen in één klap. Een gezellig uitje met je familie in een historisch kader.

Ondergronds op verkenning

Maar je hoeft het niet altijd in onze hoofdstad te zoeken. Zo zijn er heel wat activiteiten in Antwerpen met een leuke twist. Wat dacht je van een interactieve tabletwandeling door de Ruien, geschikt voor jong en oud. Je leert er meer over het Antwerps erfgoed terwijl je in de overwelfde riolen loopt. Ben je eerder toe aan een gastronomische activiteit, dan is de Street art & street food tour een fantastisch idee. Je maakt er kennis met kunstwerken in graffiti waarna je geniet van lekkere hapjes op een leuk terras.

Bovengrondse historiek

Misschien heb je meer zin in een uitgebreide kennismaking met het historisch erfgoed, maar dan bovengronds? Een gidsenwandeling door Antwerpen is dus een aanrader als je de stad écht wil leren kennen. Professionele gidsen leiden je doorheen de stad en vertellen historische verhalen. Een bezoek aan het centraal station wordt net een tikkeltje anders wanneer je een rondleiding boekt. De gids neemt je dan twee uur op sleeptouw en vertelt honderduit over de geschiedenis van het majestueuze gebouw uit eind negentiende eeuw.

Verrassende routes

Of wil je voor je verjaardag een leuk uitje organiseren met enkele vrienden? Durf dan eens een smikkel smakkelwandeling boekenen ga op ronde om de lekkerste Antwerpse specialiteiten te leren kennen. Al eens een Antwerps handje geproefd vergezeld met een bolleke van brouwerij De Koninck? Tijdens de wandeling met gids leer je niet alleen meer over het ontstaan van de lekkernijen, maar je hoeft ook niet al te lang te watertanden, want je proeft de delicatessen gewoon zelf. Je bent er twee uur lekker zoet mee en hebt als bagage leuke verhalen die je op jouw beurt dan weer kan doorvertellen. Genoeg opties dus om te genieten in eigen land!

post a comment