Top

Nood aan een tripje en wat rust in deze gekke periode? Wij delen alvast 5 verborgen pareltjes in België die één voor één absoluut de moeite waard zijn! Ze zijn het bewijs dat je niet ver moet gaan om de schoonheid van de natuur te ontdekken.

  1. Japanse Tuin in Hasselt

Op nummer 1, de Japanse Tuin in het Limburgse Hasselt. Altijd al willen wanen in Japan? Dan is dit de plek bij uitstek. De Japanse tuin is een oase aan rust volledig toegewijd aan de Japanse cultuur. Het is de verborgen parel in het drukke Hasseltse om wat rond te wandelen, rust op te zoeken, lekker te pickicken en de kooivissen te voederen. Leuk weetje: het is de grootste Japanse Tuin in Europa. Interesse? Neem dan zeker een kijkje op de website voor meer informatie.

Wil je een tripje maken naar Limburg met een overnachting? Bekijk de accommodaties hier.

  1. Meer in Mont-sur-Marchienne

Altijd al appelblauwzeegroen water willen bezichtigen? Dan hebben wij goed nieuws! In Mont-sur-Marchienne bevindt zich één van de mooiste meren in België. Je zal je ogen haast niet geloven. Zeker een kijkje waard. Wel een klein nadeel, het is er jammer genoeg verboden te zwemmen omdat het er te gevaarlijk is. Dus zeker niet riskeren.

Wil je de nacht spenderen in deze mooie omgeving? Check de mogelijke accommodaties hier.

  1. Waterval van de Bayehon

Wandel je graag? Dan is dit de plek voor jou. Verschillende wandelroutes zijn mogelijk in de buurt van de waterval van de Bayehon in het dorpje Longfaye. Stap je liever wat langer of heb je graag een iets moeilijker traject? Het kan! Op zo’n 1,5 km vanaf het startpunt, bevindt zich de waterval van de Bayehon. Zonder twijfel één van de mooiste plekjes in het Oosten van ons landje. Schitterende fauna en flora met een waterval dat 9 meter naar beneden stort. Geweldig!

  1. Ninglinspo

De Ninglinspo? Jep, inderdaad. Het is een bergrivier in het prachtige landschap te Aywaille. De ideale plek als je houdt van een uitdagende wandelroute met veel groen en heuvels. Overal vind je van die charmante kleine watervalletjes die wegbanen tussen rotsen. Een iets stevigere route is het wel, dus niet meteen voor iedereen geschikt. Op het einde van de wandeling kan je genieten van een geweldig panoramisch uitzicht over de vallei.

Waterval van de Bayehon en Ninglinspo zijn gemakkelijk op dezelfde dag te doen. Wil je in deze regio overnachten? Bekijk de accommodaties hier.

  1. Plage de Maboge

Plage de Maboge, gelegen in La Roche-en-Ardenne, is ideaal voor een daguistap richting de Ourthe. Je kan er lekker picknicken, zwemmen of kayakken. Ideaal bij warm weer, maar ook zeker de moeite als het wat frisser is. Genieten van helder en zuiver water doe je er absoluut. Het water is er niet diep, dus perfect om er tijd te spenderen met kleinere kinderen.

Tot slot, wil je overnachten in de Belgische Ardennen? Klik hier om door de mogelijke accommodaties te bladeren.

Dus, zet deze 5 verborgen pareltjes op je bucketlist want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard! Wil je nog meer verborgen pareltjes ontdekken in België? Check ze dan zeker hier of schaf het boek ‘The Hidden Belgium’ aan.

PS: Lees onze blog ‘De meest duurzame inpaklijst voor op vakantie‘ en je hebt alle nodige spullen op zak.

post a comment