Top
Duurzame cadeautjes

Duurzame cadeautjes onder de kerstboom, het kan! Bekijk hier onze leukste hebbedingetjes voor onder de kerstboom!

 

De koude temperaturen hebben hun intrede al gemaakt, dat betekent maar één ding, laat die kerstsfeer maar komen! Warme choco’s, glühweintjes en héél veel twinkelende lichtjes coming right up! Maar ook die immense cadeautjesjacht kan beginnen. Ben je net zoals ons fan van duurzame en nuttige cadeau’s? Dan hebben wij de oplossing! Speciaal voor jou hebben we alvast enkele geweldige én duurzame must-haves verzameld die o zo mooi zullen zijn onder de kerstboom!

De Hadithi mandjes

 

Deze mandjes moet ik uiteraard als eerste vermelden, ze verwarmen meteen mijn hart als ik er aan denk omdat ze een heleboel herinneringen aan mijn recente reis naar Kenia naar boven halen. Met veel dankbaarheid gemaakt door lokale vrouwen, deze mandjes vertellen elk hun uniek verhaal. Ik krijg kippenvel als ik terugdenk aan het vrolijke gekibbel van deze geweldige dames. Dankzij de steun van Ayacucho steunt Solid International lokale projecten zoals Hadithi Crafts, daar kunnen we dus niet anders dan giga fan van zijn!

Hadithi Mandjes Kenya

Je kan de Hadithi mandjes vinden bij AS Adventure, Juttu en Solid

https://www.instagram.com/p/BphxFzJlhxb/

Lifestraw

 

Lifestraw maakt waterfilters en waterflessen die elk water drinkbaar maken, uit de rivier, in de bergen, noem maar op! Voor elk product dat je bij hen koopt geef je ook nog eens een kind in een arm land veilig drinkwater voor een heel jaar! En zeg nu zelf, waar krijg je het deze winter warmer van dan van zo’n goeie daad! Het aanbod van Lifestraw is best groot, gaande van het ‘standaard’ rietje dat filtert en leuke meeneemflessen tot producten voor thuis. Ik vind dit een super product en heb het vooral in Azië heel veel gebruikt om kraantjeswater veilig te kunnen drinken. Er staat er bij mij alvast eentje onder de kerstboom, shht 😉

Lifestraw

De Lifestraw producten zijn online verkrijgbaar.

 

DreamCATchers VZW

 

Voor de kattenliefhebbers onder ons is een bezoekje aan het poezen adoptie café in Gent zeker de moeite waard! DreamCATchers helpen katten die al lange tijd in een asiel of opvang verblijven. Naast fluffy katjes kan je er ook terecht voor allerlei hebbedingetjes in hun shop! Zo ben je al snel verzekerd van een superleuk cadeau dat deze organisatie een warm hart toedraagt.

https://www.instagram.com/p/BdF3TmaHU8l/

Alle info vind je op: https://wearedreamcatchers.be

SodaStream

 

Gedaan met wegwerpflessen! SodaStream is een apparaat dat kraantjeswater omtovert in bruiswater en dankzij de verschillende siroopsmaken maak je de lekkerste frisdrankjes gewoon thuis. Minder opslag, minder afval en laat ons eerlijk zijn, het ziet er nog supercool uit ook. Die van mij had je misschien al gezien op Instagram? Ik ben er helemaal weg van en vind ze ook ideaal om onder de kerstboom te zetten!

De SodaStream producten kan je in zowat elke elektrozaak kopen alsook online, alle info vind je op: http://www.sodastream.be

KleanKanteen

 

Klean Kanteen lanceerden de allereerste roestvrij stalen, non-BPA, herbruikbare flessen om een oplossing te bieden voor wegwerp plastic. Je vindt ze in alle maten en kleuren, deze flessen zijn dus ideaal voor elke trip of activiteit. En voor ik het vergeet, deze isolatieflessen houden je drankjes ook nog eens uren koud! Klean Kanteen heeft ook de alom bekende en steeds populairdere stalen rietjes in hun aanbod.

KleanKanteen

Je kan hun herbruikbare flessen en stalen rietjes vinden bij AS Adventure.

Plan International

 

Heb je centjes gekregen en wil je een hartverwarmende goeie daad doen? Steun een project van Plan International. Zij streven naar een wereld waarin alle kinderen de kans krijgen om naar school te gaan en zelf keuzes te maken over hun lichaam en leven dankzij hun vele projecten. Je kan ze steunen door een project te sponsoren, een eigen actie op te starten, vrijwilliger te worden of je beste beentje voor te zetten op een van de vele Urban Trails in ons land!

Plan International

Alle info kan je vinden op: www.planinternational.be

Water-to-Go

 

De oprichter van Water-to-Go was verbaasd door de torenhoge bergen afval die hij tegenkwam op zijn trips door Indië, Indonesië en China. Aanvankelijk begonnen ze dan ook aan een technologie die speciaal voor NASA werd ontwikkeld. De Water-to-Go 3 in 1 filter was geboren! Deze flessen zijn dan ook geschikt voor alledaags gebruik, buiten- en sportactiviteiten. Naarmate ze groeiden bouwden ze ook sterke relaties op met verschillende goede doelen en projecten. Met een Water-to-Go fles zit je dus sowieso goed deze kerst!

Duurzame kerstcadeaus

Een Water-to-Go fles bestel je makkelijk online via http://watertogo-benelux.eu/

Ayacucho

 

A.S. Adventure’s eigen merk staat voor kwalitatief hoogstaande kledij die jaren meegaat! Deze collectie wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en planeet wat ons meteen in grote fans omtovert! Al hun leveranciers moeten dan ook voldoen aan strenge voorwaarden. Met een aankoop van Ayacucho steun je bovendien ook nog eens Solid, waar we het hierboven over hadden. Dat zijn 2 goede daden in 1! Shop dus snel een leuke Ayacucho muts of warme trui als cadeau voor een warme én zachte verrassing.

https://www.instagram.com/p/BoR26aLH6vq/

Ayacucho shop je online of in de winkel bij AS Adventure.

Geef een thuis aan een bijenkolonie

 

Heb je wat ruimte over in je tuin, bij je bedrijf,..? Denk er dan eens aan om een bijenkolonie te herbergen! Bij Beeodiversity moet je geen imker skills hebben om je steentje bij te dragen. De kolonie wordt volledig bij jou geplaatst en je hoeft je er zelf niet om te bekommeren. Misschien niet echt geschikt om onder de kerstboom te zetten maar je krijgt wel honingpotten met jouw logo op waar je dan weer heel veel vrienden en familie gelukkig mee kan maken!

 

Help je graag de biodiversiteit een handje? Alle info kan je vinden op http://www.beeodiversity.com/nl/diensten/bijenkorven-bij-u

 

Uiteraard zijn er nog talloze andere duurzame ideetjes om cadeau te doen! Heb jij nog een leuk idee? Laat het ons zeker weten!

post a comment