Top

Een tripje boeken via Booking.com we hebben het bijna allemaal wel al eens gedaan. Maar, is een accommodatie boeken bij Booking.com wel zo duurzaam? Ik ben er nog altijd niet aan uit. Dus laat ons nu eens alle voordelen en nadelen op een rijtje zetten.

Eerst en vooral: wat is Booking.com? Booking.com is een website dat allerlei accommodaties op één plek aanbiedt. B&B’s, hotels, appartementen, campings, villa’s, etc. Ze worden allemaal op een plaats gebundeld door booking.com en het werkt heel simpel. Je vult je bestemming in, de incheck- en uitcheckdatum, het aantal personen en aantal kamers. Het resultaat? Duizenden verschillende accommodaties waaruit jij kan kiezen. Hierna kan je nog eens beginnen selecteren op basis van verschillende criteria en zo je ideale verblijf vinden. Met andere woorden: heel heel handig!

Wat zijn nu de voordelen en nadelen?

Laat ons eerst beginnen met de voordelen op te sommen. Enkele voordelen aan Booking.com zijn:

  1. Heel veel verschillende accommodaties zijn via één website terug te vinden. Je hebt oneindig opties waaruit je kan kiezen. Het opzoekwerk wordt voor jou gedaan.
  2. Je kan selecteren en filteren op basis van jouw voorkeuren en accommodaties makkelijk met elkaar vergelijken. 
  3. Kleinere en lokale accommodaties kunnen makkelijker teruggevonden worden. De zichtbaarheid en vindbaarheid worden vergroot. Dus ook de kans om een boeking te verkrijgen. Booking.com kan zo gebruikt worden als marketingkanaal door accommodaties. 

Grootste nadeel aan Booking.com is:

  1. Accommodaties dienen een comissie te betalen aan Booking.com. Maar, het zit namelijk zo: om ervoor te zorgen dat accommodaties teruggevonden worden, doet Booking.com vele investeringen in marketingkanalen en advertenties. Om deze reden dienen accomodaties een comissie te betalen. Dus, in zekere zin staan accommodaties een deel van hun inkomsten af, maar zo helpen ze wel investeren in het marketingkanaal waarvan ze gebruikmaken. 

Zo, dit waren de belangrijke argumenten en laat ze ons even afwegen. “Is een accommodatie boeken bij Booking.com wel zo duurzaam?” JA! Ten eerste doordat kleinere en lokale accommodaties makkelijker gevonden worden. Ten tweede, ze staan wel een deel van hun inkomsten af, maar dat dient ter compensatie om de zichtbaarheid van hun accommodatie(s) te vergroten. Dus, volgens mij is een accommodatie boeken via Booking.com een goede tussenweg. 

Booking.com hecht ook heel wat belangrijk aan duurzaamheid en is momenteel druk in de weer om duurzaam reizen makkelijker te maken. Geweldig, toch? Meer informatie erover kan je hier terugvinden. 

Knaagt het toch wat aan je? Je kan nog meer het verschil maken door te gaan eten in een lokaal restauantje, een trip te boeken bij een lokale aanbieder, de populaire paden vermijden, etc. Op die manier draag jij jouw steentje weer bij! 

post a comment