Top

Inpakken is altijd een beetje een avontuur op zichzelf. Terwijl ik me aan het voorbereiden ben voor mijn volgende reis naar Siberië (Ja, dat las je correct), moet ik constant terugdenken aan mijn vorige super coole avontuur – woordspeling geslaagd – in Ijsland. Misschien herinner je je nog dat ik vijf dagen op deze prachtige plek was in mei. Dankzij wat slimme planning en een stevige dosis goesting, werd deze ervaring eentje om nooit meer te vergeten.. en stiekem ben ik toch wel heel trots op mijn inpak-skills (een kunstvorm op zich!).

Dus als je bezig bent je trip naar Ijsland uit te stippelen of een andere ijskoude bestemming, lees dan zeker verder om te weten te komen wat je maar beter meeneemt.

IJsland, kaart

Travel light

Laat ons eerlijk zijn, ingecheckte bagage, daar krijgen we het niet warm van! Ik nam een handbagage mee en organiseerde het, al zeg ik het zelf, heel methodisch. De helft werd in beslag genomen door kleren en accessoires en de andere helft was gevuld met de technologische snufjes zoals camera en toebehoren, laptop, drone… Je kent dat wel.

De andere kleine, maar even belangrijke, dingetjes pasten in de overige hoekjes en gaatjes. Kwestie van de details te bekijken ga ik er nog wat dieper op in.

Blue Lagoon IJsland

IJsland

Allerlei must-haves

Een oogmasker is aan absolute must en ik ben zo blij dat ik er eentje meehad. In Ijsland gaat de zon ofwel belachelijk laat onder of zelfs helemaal niet, toch is dat verkwikkend slaapje broodnodig.

Neem oordopjes mee en hou ze altijd bij je. Je weet nooit wanneer je ze zult nodig hebben.

Vergeet je favoriete conditioner niet, zeker na een bezoekje aan het Blue Lagoon. Geloof me, je haar zal dankbaar zijn!

Neem een lichte regenjas mee want de neerslag kan enorm onvoorspelbaar zijn. Wij hadden echt geluk en konden de regenjas bijna altijd inwisselen voor onze zonnebril.

Een ouderwetse wegenkaart. Als je op voorhand de plekjes die je wil zien aanduid op de kaart kan je de spanning bijna voelen!

Vergeet geen zonnebescherming en aftersun. Ik kies altijd voor de CarePlus travel set, net wat ik nodig heb!

Al je noodzakelijke mini productjes

Je paspoort Halleluja dat wij Europeanen binnen Europa geen visum nodig hebben!

Camera! Dit land is giga-fotogeniek. Ik gebruikte mijn Canon Rebel en die deed zijn job heel goed!

Een geïsoleerde drinkfles voor water of thee. Je kan je drinkfles overal in Ijsland gratis vullen, dat hoort bij hun cultuur. Water is ook in elk restaurant gratis. Mijn stevige fles is van KleanKanteen.

Ik heb ook altijd enkele herbruikbare rietjes bij me, waar ik ook ga. Dit helpt enorm de plastic vervuiling tegen te gaan dus probeer het ook!

IJsland, bagage

Kledij en accessoires

 

Neem zeker je zwemkledij en flip-flops mee voor je relaxmomentjes in of bij het Blue Lagoon.

Wandelschoenen zijn een noodzaak. De mijne, van LOWA, waren super comfy en geschikt voor de ondergrond. Het is een investering die het waard is, zeker voor de natuurliefhebbers.

Een trui en enkele t-shirts met lange en korte mouwen. Laagjes, dames en heren! (Tip: rol je kleren op, zo krijg je meer in je koffer!)

Legging of kousenbroek. Je kleden in laagjes is echt ‘the way to go’ en als het op je broek aankomt is die eerste laag erg belangrijk. Synthetische stofjes zoals polypropyleen werken het beste, wol en zijde zijn de beste natuurlijke materialen. Ik had een normale legging bij en droeg die onder mijn jeans als ik het koud had.

Oh en nog meer sokken. Neem zeker enkele lange mee voor in je wandelschoenen om bleinen te vermijden.

Hoewel ik mijn alledaagse jeans meehad, raad ik je aan om te investeren in een duurzame trekking broek als je meerdere trips zoals deze wil doen.

Wat je zeker nodig hebt is een sjaal, een haarband en een muts. Mijn mooie exemplaren zijn 100% handgemaakt, 100% baby alpaca wol, 100% eerlijke mode en 100% duurzaam (en niet te vergeten, super mooi!)

Een dagtrip rugzak. Deze Fjallraven klassiekers zijn altijd een goed idee!

Bagage, IJsland

En dat is het zo ongeveer wel, denk ik. Heb je meer hulp nodig bij het inpakken voor een bepaalde trip, laat het me zeker weten! Het is een vaardigheid die ik door de jaren heen met veel oefening geperfectioneerd heb dus ik hoop oprecht dat ik kan helpen jouw volgende reizen net ietsje vlotter en onvergetelijker te maken!

https://www.instagram.com/p/BkVg8pegS96/?taken-by=travelrebel.be

post a comment