Top
Positive impact Tourism

Een positieve impact hebben op het toerisme en lokale bedrijven ondersteunen. Het klinkt een beetje als een droom.

Lees nu hoe jij ook zelf een positieve impact kan maken door te reizen.

Het Milieuprogramma van de Verenigde Naties rapporteert dat in een typisch massatoerisme pakket van elke USD 100 uitgegeven door een toerist,  slechts  USD 5 daadwerkelijk in de locale economie blijft.

TravelRebel

Positieve impact toerisme

Waarom is dat zo belangrijk?

Voor sommige mensen is toerisme een vloek. Dit klinkt als een zeer sterk statement maar hear me out.

Vaak gaat al het geld dat reizigers spenderen naar luchtvaartmaatschappijen, internationale hotelketens, touroperators & andere internationale leveranciers.

De locals blijven achter met een soms verwoest landschap, afval, giga huurprijzen, een helse drukte,..het gaat zo ver dat locals als het ware worden verdreven van hun eigen thuis of stad.

En wanneer een bestemming of mooie bezienswaardigheid dan eenmaal is verwoest door massatoerisme, zoeken we gewoon een nieuwe parel om kapot te maken.

De lokale mensen blijven dan zitten met hun verwoest stukje “thuis”.

Positive impact Tourism

Toerisme heeft de macht om een ​​positieve impact te maken. Ik geloof oprecht dat reisbloggers / digital influencers de verantwoordelijkheid hebben om reizigers te motiveren om meer bewust te leven & reizen.

Het is 5 voor 12. We moeten nu veranderen als we willen dat de volgende generaties ook deze wonderbaarlijke, geweldige & inspirerende wereldbol kunnen verkennen.

Positive impact Tourism

En het is eigenlijk zot simpel:

1 – Ik wil 100% lokaal beheerde en gerunde bedrijven promoten en empoweren om een ​​goed bestaan ​​te leiden door te doen waar ze van houden – het delen van de beste plekken om te rijden, klimmen, surfen of skiën in ‘s werelds meest inspirerende natuurlijke landschappen.

2 – Door het aantal mensen dat vakanties boekt met lokale bedrijven te laten groeien in deze avontuurlijke hotspots & zo meer geld te laten stromen naar de lokale economie.

3 – Dit creëert een vicieuze cirkel van lokale gemeenschappen en overheden die samen hun prachtige natuur & cultuur beschermen. Want uiteindelijk is dat dé reden waarom toeristen in de eerste plaats naar hun bestemming kwamen. 

making a positive impact with tourism & supporting locally-owned businesses

Meer informatie: UNWTO wereldwijd rapport over avontuurlijk toerisme

post a comment