• Menu
  • Menu
La Mama & Charlotte

DE LEUKSTE DUURZAME CADEAUS VOOR MOEDERDAG

Moederdag. Kinderen maken kunstwerkjes op school, ontbijtjes op bed worden in gereedheid gebracht,… Wat je ook doet het voelt altijd als zo’n groot geschenk voor de mama of moederfiguur in jouw leven. Maar vanwaar komt deze dag en welke creatieve en duurzame cadeautjes voor moederdag zijn er allemaal mogelijk?

Wij van TravelRebel willen deze dag uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan en geven je graag een aantal extra tips om jouw mama in de bloemetjes te zetten zodat dit jaar een cadeautje niet zomaar een cadeautje is!

De Amerikaanse Anna Jarvis heeft de eerste Moederdag ooit georganiseerd om haar eigen moeder te herdenken die in Amerikaanse Burgeroorlog de ‘Mother’s Day Work Club’ had opgericht.
In 1914 werd door de Amerikaanse President Woodrow Wilson beslist elke 2de zondag van mei Mother’s Day gevierd zou worden, mettertijd heeft dit de gehele wereld bereikt.

Leukste cadeaus voor moederdag

PERSONAL TOUCH SPECIAAL VOOR MOEDERDAG

Wanneer je een persoonlijk cadeau krijgt grijpt dit ieder van ons recht naar het hart omdat je voelt dat hierover is nagedacht!

We stellen jullie graag enkele lokale ondernemingen voor die hetzelfde gevoel beogen.

Je kent het wel, zoveel dat je wil vertellen of wensen aan iemand, maar je kan niet op de juiste woorden komen? 


Nathalie De Jongh is niet alleen schrijfster maar ook oprichtster van de Kleine Keizerin, zij maakt na een spontaan creatief en persoonlijk gesprek met jou een Geschenksprookje of een liefdevolle Wensbrief .
‘Bijzondere momenten in onze levens verdienen aandacht, vreugde en kracht’ zegt Nathalie en daarin geven we haar uiteraard meer dan gelijk want we zeggen te weinig wat onze dierbaren eigenlijk echt voor ons betekenen.


De creatie wordt per post verzonden of je kan het ook afhalen in Brasschaat. Neem zeker een kijkje op haar website, Facebook of Instagram pagina en verras jouw mama of dierbare met een uniek cadeau!Heb je graag een aanvulling op jouw Moederdagcadeau maar je wil geen kaart zoals er dertien in een dozijn terug te vinden zijn in de winkel?

De Kleine Keizerin verhalen bureau als leuke cadeau voor moederdag


Dan raden wij zeker en vast PLOEK aan! Deze jonge Antwerpse onderneemster maakt alles zelf van A tot Z (met oa gerecycleerd papier) . Ze voorziet grappige en persoonlijke tekstjes die een mooie glimlach toveren vanaf de enveloppe wordt geopend. Dat is toch waar iedereen wil voor gaan?

Check it out en bestel nu nog jouw kaartjes op haar website want ze kunnen ook rechtstreeks naar de mama verzonden worden!

Creëer een gepersonaliseerd armband of  ketting met Detail en laat jouw mama extra blinken.
Alle juweeltjes worden handgemaakt. Je kan kiezen voor een exemplaar met een eigen boodschap en tekening of eentje uit Hanne’s eigen collectie.
Alle mogelijkheden vind je alvast terug op de website maar uiteraard ook op social media onder Hanne Detail!

Duurzame cadeaus voor je mama

IN ALLE GEUREN EN KLEUREN

Klaar voor een explosie aan natuurlijke geuren, kleuren en smaken?! Mirabella’s maakt in zijn atelier te Antwerpen alles wat je maar wenst om Body, Mind en Soul te verwennen. Dit allemaal met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van extra stoffen! Mama’s bad heeft nog nooit zo lekker geroken! Heb je zelf ook een idee maar vind je het niet terug? Zij staan zeker open voor suggesties.

Een boeketje met Moederdag is van alle tijden, maar wat met een boeketje dat persoonlijk en op maat wordt gemaakt?  Samen met Josefien van MiFleur stel jij het ideale boeket samen voor jouw mama en dit uiteraard enkel met bloemen volgens de tijd van het jaar! 

Heeft jouw mama groene vingers maar lukt het toch niet altijd goed? Dan is Moesgarden zeker iets voor haar. Je ontvangt een Moesbox met een all-in-one moestuinbak en bevat dus alles om van start te gaan met het kweken van eigen bloemen, plantjes of kruiden. Dus wie weet liggen er bij het volgende etentje wel zelfgekweekte worteltjes op jouw bord!

HAIR TO IMPRESS – DE TOFSTE TIPS VAN LOKALE ONDERNEMERS

Wat is er voor deze tijden mooier dan moeder en dochter die de handen in elkaar slaan om een project als L’Arin op te starten? Zij ontwikkelen biologische en ethisch verantwoorde haar producten zonder parabenen wat dus een win win is voor de haren & de natuur! Door een haartest te doen op de website adviseren Rinata en haar mama jou om de juiste producten te gebruiken.

Wat is er voor deze tijden mooier dan moeder en dochter die de handen in elkaar slaan om een project als L’Arin op te starten? Zij ontwikkelen biologische en ethisch verantwoorde haar producten zonder parabenen wat dus een win win is voor de haren & de natuur! Door een haartest te doen op de website adviseren Rinata en haar mama jou om de juiste producten te gebruiken.

This Green ontwikkelt alles wat met haarverzorging-en kleuring te maken heeft en dit enkel en alleen met natuurlijke producten.

Niet alleen doordat alles natuurlijk is zijn we fan maar ook omdat zij het principe van hervulling hanteren. Weer een fles minder in vuilbak en dat sluit dus mooi aan op ‘Mei Plasticvrij’. Met andere woorden, is het cadeautje van je mama op, geen zorgen want na contact met This Green kan dit opnieuw worden gebruikt.

Alle producten zijn geproduceerd in Meulebeke – hartje West-Vlaanderen – en hebben ook het Europees label van Ecogarantie verkregen.

Het ideale duurzame cadeautje voor moederdag gevonden? Bestel het rechtstreeks bij deze creatieve bedrijven en steun zo lokale ondernemers!

La Mama & Charlotte
TravelRebel founder Charlotte & haar mama in Italië
Annemie (Mama van Charlotte) in Frankrijk
Leukste duurzame cadeaus voor Moederdag
Leukste duurzame cadeaus voor Moederdag
Duurzame cadeaus voor Moederdag
Duurzame lokale cadeaus voor moederdag. Support lokale ondernemersSchrijf een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *