Top
La Mama & Charlotte

Moederdag. Kinderen maken kunstwerkjes op school, ontbijtjes op bed worden in gereedheid gebracht,… Wat je ook doet het voelt altijd als zo’n groot geschenk voor de mama of moederfiguur in jouw leven. Maar vanwaar komt deze dag en welke creatieve en duurzame cadeautjes voor moederdag zijn er allemaal mogelijk?

Wij van TravelRebel willen deze dag uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan en geven je graag een aantal extra tips om jouw mama in de bloemetjes te zetten zodat dit jaar een cadeautje niet zomaar een cadeautje is!

De Amerikaanse Anna Jarvis heeft de eerste Moederdag ooit georganiseerd om haar eigen moeder te herdenken die in Amerikaanse Burgeroorlog de ‘Mother’s Day Work Club’ had opgericht.
In 1914 werd door de Amerikaanse President Woodrow Wilson beslist elke 2de zondag van mei Mother’s Day gevierd zou worden, mettertijd heeft dit de gehele wereld bereikt.

PERSONAL TOUCH SPECIAAL VOOR MOEDERDAG

Wanneer je een persoonlijk cadeau krijgt grijpt dit ieder van ons recht naar het hart omdat je voelt dat hierover is nagedacht! We stellen jullie graag enkele lokale ondernemingen voor die hetzelfde gevoel beogen. Je kent het wel, zoveel dat je wil vertellen of wensen aan iemand, maar je kan niet op de juiste woorden komen? 

We stellen je graag Liefleven voor. Een bedrijfje dat hier het ideale voorbeeld van is! Wat ze aanbieden? Gedichtjes vol met liefde! In de vorm van kalenders, sieraden, kaartjes of posters, textiel en accessoires. Ze noemen het ook wel hun sociale én lokale producten. Neem zeker eens een kijkje als je jouw mama graag een persoonlijk tekstje geeft.

Verzamel je graag herinneren én dit in de vorm van foto’s? Het kan! Bij IXXI kan je terecht voor leuke wanddecoratie. Je kan kiezen tussen persoonlijke fotootjes en/of allerlei leuke beelden uit collecties van fotografen, musea, merken en illustratoren. Je bepaalt helemaal zelf de uitsnede, het formaat en de vorm. It’s up to you! Speciaal voor moederdag kan je jouw eigen bloemexplosie maken. Bekijk het hier.

IXXI collage

IN ALLE GEUREN EN KLEUREN

Een boeketje met Moederdag is van alle tijden, maar wat met een boeketje dat persoonlijk en op maat wordt gemaakt?  Samen met The Flower Family stel jij het ideale boeket samen voor jouw mama. Zo kan je kiezen uit speciale floral designs van deze week, maar uiteraard heb je ook andere mogelijkheden. Keuze genoeg! Bloemen met een verhaal én direct van de kweker bij jout huis! Win-win!

Moederdag bloemenpakket

LEUKE SIERADEN VAN LOKALE MERKEN

Op zoek naar een leuk sieraadje? Graag stel ik je Agapé voor. Alle artikelen zijn duurzame vergulde sieraden geïnspireerd op het verleden, met een combinatie van elegantie en schoonheid waarbij ieder stuk een verhaal vertelt. Kiezen kan je tussen: ringen, oorbellen, chokers en armbanden. Van alles en nog wat wat dus! Plus, momenteel houden ze golden day’s waarbij je tot vrijdag 30% korting hebt en gratis levering. Zeker eens bekijken is de boodschap!

“Fine jewelry to feel good about”, het motto dat schuilt achter het sieradenmerk AKIND. Bij hen draait alles om duurzame materialen, eerlijke prijzen en een uitzonderlijke kwaliteit. Dit gegoten in een jasje van ringen, oorbellen, armbanden en kettingen. Keuze genoeg dus! Zeker eens kijken want ze hebben super leuke artikeltjes en ze doen er alles aan om het zo duurzaam mogelijk te houden.

EERLIJKE VERZORGINGSPRODUCTJES

Iets waar je nooit iets mis mee kan doen, zijn… verzorgingsproducten! Niet zomaar een verzorgingsproduct, maar wat als ik je nu zeg dat het volledig biologisch en dierproefvrij kan? CÎME is het bedrijf dat hier achter zit. Al hun producten zijn natuurlijk in de vorm van fleurige verpakkingen en dit met een duurzaam beleid. Hun producten geven je de kans om niet enkel voor jezelf te zorgen, maar ook voor jouw gezondheid en onze planeet! Producten voor je lichaam, je gelaat of je haar… het kan allemaal. Zo hebben ze individuele productjes of kan je ook kiezen uit giftboxen en skincare boxen.

SPULLETJES MET EEN EIGEN KARAKTER

Ben je op zoek naar iets anders dan anders? Mag het al eens orgineler zijn of met wat meer humor? Dan is Koaren jouw perfecte match. Karen biedt allerlei artikeltjes aan die altijd van pas komen én dit in een origineel jasje. Artikelen met quotes zoals: voor wa is’t, ik wil naar huis, zeddis kalm, etc. Plus, een leuk weetje: ze is trots lid van ikkoopbelgisch.be. Op en top creativiteit van eigen bodem!

Nog totaal geen idee wat je kan kopen voor jouw mama? Dan raad ik je aan om eens te scrollen doorheen de website van Dille & Kamille. Kiezen kan je tussen: Wonen, koken, aan tafel, eten & drinken, kind, bad, schrijfwaren en tuin. Het is een winkel met een combinatie van allerlei verschillende producten én heel belangrijk, alles is gemaakt van natuurlijk materiaal.

Als laatste, Bloom Mondays. Ze hebben hele leuke, originele en duurzame cadeauboxen voor iedere gelegenheid. ‘Love yourself’, ‘Happy home’, ‘Mommy (to be)’, ‘Woman, you rock’ en uiteraard een Moederdag cadeaubox. Plus, je kan het meteen laten leveren bij degene voor wie het bestemt is. Een verrassing gegarandeerd! Ben je niet zo een fan van vooraf samengestelde boxen? Geen zorgen! Je kan ook jouw eigen box samenstellen of enkele productjes kopen. Voor ieder wat!

Het ideale duurzame cadeautje voor moederdag gevonden? Bestel het rechtstreeks bij deze creatieve bedrijven en steun zo lokale ondernemers!


post a comment