Top

Ik ben altijd al fan geweest van unieke reizen. Dan heb ik het niet enkel over de plekjes zelf, maar alles wat er bij komt kijken. Unieke ervaringen, unieke vervoersmiddelen, unieke gesprekken, unieke verhalen, etc. Dat is voor mij echt reizen en dat zal altijd zo zijn. Maar hoe doe je dit nu? Wel, dit kan op je eigen houtje, maar denk ook eens aan een reisorganisatie. Het ideale voorbeeld? Travelbase! Bij Travelbase draait alles om ‘Once-in-a-lifetime experiences’ in de vorm van actieve reizen naar unieke plekken. Ze organiseren allerlei tripjes. The Iceland Trail is er één van. AND I LOVE IT!

Wat is the Iceland Trail?

The Iceland trail is een 5-daags avontuur doorheen het uitdagende IJsland. Gedurende de vijf dagen leg je de Laugavegur route af. Een adembenemende wandeltocht langs fantastische en kleurrijke rhyoliet berg- en heuvellandschappen, langs pruttelende zwavelpoeltjes, sneeuwvelden, rivieren, gletsjers en enkele natuurlijke hotsprings. Je hebt er het ene natuurfenomeen achter het andere met adembenemende panorama’s. Geweldig! Niet alleen ik merkte dat op, maar ook National Geographic. Zo werd deze route uitgeroepen tot één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Met andere woorden, een droom voor elke avontuurlijke wandelliefhebber en absoluut een must do! 

Nog niet overtuigd? De tocht neemt je niet enkel mee door één van de mooiste natuurgebieden van Europa, maar je krijgt ook een beeld van het ruwe en mooie IJsland – het land van vuur en ijs. Om dit nog meer te ervaren, overnacht je ook in een tent. De ideale manier om één te worden met de IJslandse natuur als je het mij vraagt. Iedere avond zet je je tent ook op met de rest van de groep en zit je gezellig samen, met je adventure food maaltijd in de hand.

Enkele praktische zaken

Wanneer?

Trips met The Iceland Trail zijn mogelijk in de maanden juli en augustus. Iedere trail bestaat uit gelimiteerde plaatsen om het kleinschalig te houden. Elke reis vertrekt gegarandeerd en er zijn op dit moment nog plekjes vrij!

Hoe?

De gehele route leg je te voet af. De dagelijkse afstand bedraagt tussen de 11-16 km. Smeer die beentjes al maar in! Doordat IJsland niet één van de meest makkelijke landen om doorheen te reizen is er een volledige weekplanning opgezet. In deze planning heeft Travelbase ervoor gezorgd om de mooiste plekken in een redelijk compacte tijd in te plannen. Tijdens de route krijg je je eigen portie zelfstandigheid. Zo leg je de routes af volgens een E-trailbook die je ter beschikking krijgt. Indien nodig, krijg je uiteraard de nodige begeleiding door Nederlandstalige gidsen.

Opties die je kan boeken zijn:

  • Een camping gear pakket voor €65. Inclusief: tent, slaapzak, matje en liner.
  • Bagagetransport door een speciaal gebouwde wagen waardoor je overdag enkel je dagrugzak dient te dragen.
  • Een adventure foodpack waarmee je eten voor tijdens de tocht voorzien wordt.
  • Rechtstreekse vluchten vanuit Parijs, Brussel of Amsterdam.
  • De huur van wandelstokken.
  • Een reisbijstandsverzekering en/of annulatieverzekering.
  • Eerste en laatste nacht spenderen in Reykjavík.

Benodigdheden?

Het allerlaastste dat ik nog wil meegeven is: hou er rekening mee dat je iedere dag stevige wandelingen zal maken. Een goede basisconditie en goede gezondheid zijn van belang.

Conclusie?

The Iceland Trail is een gebalanceerde wandelroute met overnachtingen op bijzondere plaatsen waar je één bent met de natuur. Dit voor een betaalbare prijs en met een volledig logistieke organisatie. Win-win! Misschien wel het allerbelangrijkste als je het mij vraagt: het is een ongelofelijke ervaring en een fantastische manier om IJsland op zijn puurst te ontdekken. Benieuwd naar meer details zoals data, weekplanning, foto’s, etc? Check deze hier en boek je Iceland Trail samen met Travelbase!

post a comment